2019'a fuarlar anlamında hızlı bir giriş yapan ve gerçekleştirdiği fuarlara gösterilen ilgili ile de dikkat çeken Van, şimdi de 9. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na hazırlanıyor. 

11 – 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuarla, ekonomiye olumlu bir dokunuş amaçlanıyor. Yöresel ürünlerin de bulunacağı fuara ilginin yüksek olması bekleniyor. Bu yılın 3. fuarı olacak olan 9. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, “Artık hasat zamanı” sloganı ile, yarın kapılarını açacak ve 14 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek.

Van, yeni bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hazırlıkların bitme aşamasına geldiği 9. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda yöresel ürünler de sergilenecek.

Türkiye genelinde firmaların katılacağı fuarda 150 stant kurulacak ve yaklaşık 350 marka yer alacak.

Değişik yörelere ait ürünlerin de beğeniye sunulacağı fuarı, 80 – 100 bin arası kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

“KURUMSAL FİRMALAR AĞIRLIKTA”

Söz konusu fuarın 8.'sini geçen yıl düzenlediklerini ve geçen yıl ki fuarın, Doğu Anadolu'nun en iyi fuarı seçildiğini belirten, fuarı düzenleyen Ajans Asya Fuarcılığın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler; “Bu seneki fuarımızla da yine en iyi fuar seçilmeye adayız” dedi. Bu yıl 9.'sunu düzenledikleri Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda, kurumsal firmaların ilgisinin dikkat çekeceğini ifade eden Güler; “Fuarımız son derece renkli geçecek. Türkiye genelinde katılım olacak. 150 stantta 350 marka yer alacak. Yöresel ürünler de fuarda yerini alacak.” dedi.

“EKONOMİYE OLUMLU KATKI YAPACAK”

Fuarların, hem okonimiye, hem turizme büyük katkı yaptığını anlatan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Ekonominin durağan olduğu bir dönemde bu fuar bir canlılık oluşturacak. Yurt içinden ve yurt dışından da yaklaşık bin 500 katılımcı bekliyoruz. Yine Van genelinden de 80 – 100 bin arası bir ziyaretçi beklentimiz var. Fuarda ayrıca üniversite öğrencileri de geçici olarak istihdam edilecek. Bu da onlara ekonomik bir katkı sunacak. Fuarın oluşturacağı sinerji ile ekonomideki hareketliliği gözleme şansımız olacak. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

SIRADA BAŞKA FUARLAR DA VAR

Düzenledikleri fuarlarla kent ekonomisine olumlu bir dokunuş yapmayı arzuladıklarını kaydeden  Ajans Asya Fuarcılığın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 2019 yılında Van'da 3 fuar düzenlendiğini, 3. fuarın da 9. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı olduğunu ifade etti. Bundan sonra da çeşitli fuarların düzenleneceğini kaydeden Güler, “Bu fuarımızdan sonra da sırada, 25 – 28 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Mesleki Eğitim, Kariyer ve İnovasyon Fuarı var.” dedi.

Tüm vatandaşları fuarlara katılmaya davet eden Güler, “Fuar heyecanını tüm vatandaşlarımızla birlikte yaşamayı arzu ediyoruz. Herkesin, fuarlarımızı ziyaret etmesini ümit ediyor ve buradan da halkımıza fuarlara katılım çağrısı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

  Prestij Haber: Umut Tarhan

Editör: Wan Haber