2019 Emekli maaşları ile ilgili vatandaşların araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'de 12.3 milyon vatandaş ve yakınları konuyla yakından ilgileniyorlar. Geçtiğimiz Temmuz ayı ve iki bayramda yapılan ikramiyelerle birlikte yüzleri gülen emekliler yeni yılda yapılacak zammı bekliyorlar.

Ocak ayında yapılacak maaş artışında en önemli etken, enflasyon oranları olacak. 2018 yılı ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon rakamlarına göre yapılacak zam miktarı açıklanacak. Peki en düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak?

Özellikle memur emeklileriyeni yılda alacakları zam miktarı ve ek ödemelerin oranlarını merak ediyorlar. Ayrıca emeklilerin bayramlarda alacakları bin lira değerindeki ikramilere de zam yapılması gündemde.Emeklilerin geliri 2019'da artacak. Tüm emeklilere Haziran ve Temmuz aylarında zam yapılacak. Ayrıca bayram ikramiyeleri de devam edecek.

meklilere mevcut düzenlemeye göre, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ancak ikramiyede artış yapılması da gündemde.Türkiye Emekliler Derneği, yeni yılda ikramiyelerin en az enflasyon oranında artırılmasını talep etti. Dernek Başkanı Kazım Ergün, "İkramiyelerin en az enflasyon oranında artırılmasını istiyoruz.Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmeli" açıklamasını yaptı.

Emekliler, bu durumda iki bayram için 2019 yılında toplam 2 bin 416 lira ikramiye alacak, 416 lira artış elde etmiş olacak. (SABAH)

Editör: Wan Haber