Milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren asgari ücrette 2019 Ocak ayında yapılacak zam oranı şimdiden merak ediliyor.

İşçi ve işveren şimdiden gözünü asgari ücret zammı haberlerine çevirdi. Aralık ayında belli olması beklenen asgari ücret zammı ile ilgili ilk detaylar belli olmaya başladı.

Peki ama 2019 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 2019 Ocak zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte asgari ücret zammı ile ilgili detaylar.​​​

ASGARİ ÜCRET OCAK ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Türkiye 2019 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Milyonlarca işçi asgari ücretten maaşlarını alıyor. Geçinmekte zorlanan milyonlarca işçi 2019'da asgari ücretin masul seviyede olmasını bekliyor. 2019 Mart ayında mahalli yerel seçimlerin de olacak olması milyonlarca asgari ücretliyi bir nebze olsun sevindiriyor.

Zira seçim öncesi siyasi partilerin asgari ücret konusunda vaatlerde bulunmaları bekleniyor. Onun için 2019 asgari ücret ne kadar olacak şimdiden merak edilmeye başlanırken 2019 asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda işçi kesimin temsilcisi konumunda olan Türk-İş'ten de asgari ücrete ilişkin önemli bir açıklama geldi.

2019 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Katıldığı bir toplantıda 6 milyon asgari ücretlinin 1603 TL asgari ücretle geçinmeye çalıştığını söyleyen Türk-İş Başkanı Atalay, "Aralık ayındaki pazarlık 2.000 Lira üzerinden başlasın." şeklinde konuştu. Aralık ayı sonunda belli olacak yeni asgari ücreti için Türk-İş'ten dikkat çeken çağrı geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Aralık ayındaki pazarlık 2.000 TL üzerinden başlasın." dedi.

Aralık sonunda yeni asgari ücret belli olacak. Türk-İş, asgari ücret için ilk çağrıyı yaptı. Başkanı Ergün Atalay, "Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli bin 603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor." dedi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Burası iktidarın ve muhalefetin ne kadar ülkesi ise işçinin de bizim de ülkemiz" ifadesini kullandı.

​​​​​​​ASGARİ ÜCRETE 2018'DE NE KADAR ZAM YAPILDI?

Asgari ücrete 2018 Ocak ayında yüzde 14,2 oranında zam yapılmıştı. Yapılan bu zam ile birlikte 2018 yılı brüt asgari ücreti 2 bin 209 lira, net ise bin 603 lira olarak belirlenmişti. 2018 yılında enflasyon yıllık yüzde 11,92 olmuştu. Asgari ücret enflasyonun üzerinde bir zam almıştı. 2018 yılı enflasyon tahmini ise yüzde 20 civarında. Dolayısı ile asgari ücretin yüzde 20 civarında bir zam alması bekleniyor. (TAKVİM)

Editör: Wan Haber