Amerika’nın New York şehrinde 1812 yılında kurulan ve dünyanın en zengin bankaları arasında gösterilen CitiBank yaklaşık kırk yıldır Türkiye’de faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Citibank Türkiye’de büyük projeler olan otoyol, baraj ve elektrik santralleri gibi projelere finansman sağlayan kuruluşlardan biridir. Yaklaşık yirmi yıl öncede ticari bankacılık ile müşterilerine kredi ve finansman hizmetleri vermeye başlamıştır.

İnsan Kaynakları

Citibank çalışanlarına öz güven, düşüncelerini açıkça ifade edebilme imkanı ve göstermiş oldukları başarıları sürekli takdir ederek en iyi çalışma ortamını sağlamayı ilke edinmiştir. Citibank personeli geniş bir çalışma alanı ile dünyanın değişik yerlerindeki çalışan personeller ve müşteriler ile çalışma imkanı bulmaktadırlar.

citibank-.JPG

2018 CitiBank Personel Alır Mı?
Sorusu sorulduğunda, cevap evet olacaktır. Çünkü citibank son yıllarda şubeleşme yoluna giderek ağını genişletmektedir. Şube sayıları arttıkça insan kaynaklarına ihtiyaçta artmaktadır.

Personel Seçimi
Citibank personel alımlarında seçtiği personelleri belirlemiş olduğu iş standartları çerçevesinde yerleştirme yapar. Çalışanlarının katılımcı ve yaratıcı olmalarını, ekip çalışma yetkinliğine yatkın bireyler ile çalışmak ister. Personellerini yapmış oldukları başarılı çalışmaları sonucunda ödüllendirme yoluna gider. Türkiye’de işe alımlardı internet sitesinden duyurarak yapmaktadır. Başvuruları internet üzerinden kabul etmektedir. Citibank genellikle çalışan aday önerme sistemi ile uygun kişilere çalışanları aracılığı ile ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu sistemle güvenilir ve kaliteli personel seçimine önem vermektedir.

citibank--001.JPG

Personel alımları sonucu seçilen personellerin açık olan pozisyonlarda görevlendirildikleri gibi Türkiye ile sınırlı kalmayıp, dünyanın diğer ülkelerinde bulunan şubelerinde de çalışma imkanları sunmaktadır. Citibank global mobility uygulaması ile çalışanlarına devletler arası transfer imkanı sunmakta, çalışanlarına tüm dünyanın kapılarını açmaktadır. Personel seçiminde çalışanlarının önerdiği yeni adayları değerli görmektedir. Bu yöntemle öneride bulunan başarılı çalışanlarını da sürekli olarak ödüllendirmektedir.

Citibanka Türkiye’de personel seçiminde, ikili insan ilişkilerinde samimi, değişen rekabet şartlarına uyumlu ve başarılı olan, çalıştığı birime katkı sağlayan personellerle çalışmaktadır. Çalışanlarını sürekli olarak gelişen dünya ihtiyaçları kapsamında sürekli olarak eğitimlere tabi tutmaktadır. Asıl amacı çalışanlarına uzun süreli, başarılı ve rahat bir çalışma ortamı sağlamaya çalışmaktır. (Kaynak: WanHaber.com)

Editör: Wan Haber