İnsanoğlu yaratıldığı ilk günden beri kendini hep genç ve güzel görmek istemektedir. Önceleri insanlar gençliklerini ve güzelliklerini korumak adına doğada ki doğal bitkilerden yararlanmaktaydı. Teknolojinin gelişmesi ve yeni yolların bulunması ile bu doğal yolların yerini günümüzde cerrahi müdahaleler ve estetik ameliyatlar almakta. Bu ameliyatlarda en önemli etkenler doktor ve klinik. İyi bir doktora veya kliniğe gittiğiniz zaman fiyat da ona göre değişmektedir. Hastalar da tercihlerini buna bakarak yapmaktadırlar.

Hastalar haklı olarak estetik yaptırmayı düşündüklerinde uygun bir fiyatla karşılaşmak istiyorlar. Maalesef ki bu durum oldukça değişkendir. Ameliyat fiyatları her sene değişmektedir. O yüzden size sabit bir rakam vermemiz mümkün değildir. Ayrıca operasyonun fiyatını ameliyatı yapacak cerrah da belirlemektedir. Fiyatları etkileyen bir diğer unsurda operasyon türüdür. Örneğin en popüler işlemlerden birisi olan burun estetiği fiyatları diğer operasyon türlerine göre daha farklılık göstermektedir. Ameliyat fiyatlarını belirleme de çok farklı unsurlar da bulunmaktadır. Yazımızın devamında operasyon fiyatlarını etkileyen bu etkenleri inceleyebilirsiniz.

Fiyatları Neler Etkiler

Yukarıda da belirttiğimiz gibi fiyatların değişmesinde ki en önemli etken cerrahlardır. Yeni mezun olmuş ve alanında acemi olan bir cerrah ile uzman, tanınmış ve deneyimli bir cerrahın operasyon fiyatları arasında farklar elbette ki olacaktır. Fiyatları etkileyen bir diğer etkende klinikler kliniklerin ne kadar modern olduğu, hangi ilde olduğu, hangi semtte olduğu, ne kadar büyük olduğu gibi bütün etkenler fiyatlar yansımaktadır. Ayrıca estetik türleri de bu fiyatların oynamasında oldukça etkilidir. Kol estetiği gibi bir estetik türünde fiyatlar farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıklardan kötü etkilenmemek ve en iyi şekilde yararlanabilmek için operasyon öncesinde araştırmanızı iyi yapmalı ve ona göre bir yol izlemelisiniz. 

Editör: Wan Haber