Milli Eğitim Bakanlığı 2017 AÖL ikinci dönem sınav sonuçları kendi sitesinden açıkladı. Açıklama bugün yapıldı. İşte binlerce öğrencinin beklediği sonuçlar

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı üçüncü sınavlar 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihinde yapacaktır.

AÖL SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık lise sınav sonucunu öğrenmek için aşağıdaki resme tıklamanız gerekiyor. Linkte öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. 

Açık lise AÖL geçme notu kaç?

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer.

AÖL 3. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖL sınavları, MEB tarafından gerçekleştirilmektedir. AÖL sınavları her yıl 3 defa yapılır. Açık Lise'nin 2017 yılı 3 dönem sınavları da 1-2 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3. dönem de yapılacak olan sınav için giriş belgesi de 16 Haziran 2017 tarihinde alınabilecek. Açık Lise öğrencileri için sınav giriş belgeleri adreslerine, posta ile gönderilmeyecek. Sınava ait giriş belgeleri, öğrenciler tarafından sadece MEB'in resmi internet sitesi aol.meb.gov.tr üzerinden alınabilecek. (iha)

Editör: Wan Haber