2015 Yılında Kamu Kurumları Kaç Memur Alacak ?
Milli Eğitim Bakanlığı 2015 Yılında Kaç Öğretmen Alacak ?
2015 Yılında Tüm Kurumlara Kaç Personel Alınacak ?

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısına göre öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarına 4.000, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 36.000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sınırının 40.000 adet olduğu, ayrıca, yükseköğretim kurumlarının boş öğretim elemanı kadrolarına 2014 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açıktan veya nakil suretiyle atama yapılabileceği, 4000 adet atama izninin en az 2.000 adedinin yetiştirilmek amacıyla araştırma görevlileri için kullanılacağı hükme bağlanmıştı.

2012 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 50'sidir. Olarak belirtilen limit 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da istifa, emeklilik, nakil vb. nedenlerle ayrılanların yerine atama yapılamayacak. Bu durum atama bekleyenleri en çok üzen bölümdür.

2015 Bütçe tasarısına göre verilen kadro sayısının 2014 yılında olduğu gibi yetersiz olacağı ve ayrıca kanun çıkarılarak personel alınacağı şimdiden öngörülmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl en büyük payı alırken bu yılda en büyük atamaları buradan bekliyoruz. Ancak 2015 yılı öğretmen atamaları için yeni kanun çıkarılması zorunluluğu görülmektedir.

Bütçe Kanunundaki sınırlamalara dahil olmayan atamalar, 40 bin atama dışında 2015 yılında atama yapılacak kadrolar şöyle;

1- Hakimlik ve savcılık meslekleri ile bu meslekten sayılan görevlere yapılacak atamalar.

2 - Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca asistan kadrolarına yapılacak atamalar.

3- Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, GİB ve SGK'da münhasıran vergi ve sosyal güvenlik alanlarında istihdam edilecek yardımcı kadrolarına yapılacak atamalar.

3- Açıktan engelli memur atamaları. 2014 yılında dolmayan kadroların 2015 yılında doldurulmasını temenni ederiz.

4- Askeri personel atamaları ile Emniyet Hizmetleri Sınıfına ait kadrolara yapılacak atamalar.

5- Terörle Mücadele Kanunu'nu ve Sosyal Hizmetler Kanunu'nun uyarınca yapılacak atamalar.

6- Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'un uyarınca yapılacak personel nakilleri.

7- Öğretim üyesi kadrolarından ayrılanların sayısı ile Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca atanmış oldukları araştırma görevlisi kadrolarından ayrılanlar.

8- İlgili bakanlık ile bağlı kuruluşlarının ve aynı bakanlığa bağlı kuruluşların kendi aralarında yapacakları nakiller sınırlamanın hesabında dikkate alınmaz.

Editör: Wan Haber