Tüm dünyanın gözünün ve kulağını bu gecede olacağı 2015 oscar ödülleri gecesi 22 şubat 2015 günü gecesi dünzenlenecek ve oscar sahiplerini bulacak. bu yılki oscar ödülleri için ödülleri kaldıracak kişilerin aday listesi açıklandı. Oscar ödülleri için merakla beklenen isimler belli oldu. işe 2015 yılı oscar ödülleri için belirlenen o adaylar.. 2015 senesi için oscar ödülleri gecesi 22 şubatta yapılacak..işte 2015 senesi dev organizasyon olan oscar ödülleri töreni için belirlene o muhteşem isimler ve adaylar:

Oscar ödül heykelciğini Metro Goldwyn Mayer'in sanat yönetmeni Cedric Gibbons tasarladı. Cedric Gibbons, o anda beş parçalı bir film makarası üstünde elinde kılıcıyla dikilen bir şövalye taslağını çizdi. Bu film makarasının beş halkası oyuncular, film yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve teknisyenleri temsil eder.[2] George Stanley heykeli son haline getirdi. Heykelcik 34 santim yüksekliğinde, 3,85 kilo ağırlığında ve 24 ayar altınla kaplıdır. Oscar heykelciğini kazananlar bu ödülü satamazlar. Eğer ödülden kurtulmak istiyorlarsa ancak Akademi'ye 1 dolar karşılığında satabilirler Akademi üyeliği Bütün üyeler akademiye katılmak üzere öncelikle bir davet alırlar. Üyelik Board of Governors tarafından verilir. Üyelik icin sinema alanında seçkin bir kariyere sahip olmak ön koşuldur. Genellikle bir akademi ödülünü kazanmak, akademiye katılmak için bir davetle sonuçlanmasına rağmen, üyelik otomatik değildir. Yeni üyelik teklifleri yıldan yıla düşünülür. Akademi, 2007 itibariyle oy verecek 5830 üyeye sahiptir. 

oscar.jpg

Oscar'da yarışacak en iyi film adayları, AMERICAN SNIPER BIRDMAN BOYHOOD THE GRAND BUDAPEST HOTEL THE IMITATION GAME SELMA THE THEORY OF EVERYTHING WHIPLASH EN İYİ ERKEK OYUNCU Steve Carell (Foxcatcher) Michael Keaton (Birdman) Bradley Cooper (American Sniper) Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) Eddie Redmayne (The Theory of Everything) EN İYİ KADIN OYUNCU Marion Cotillard (Two Days, One Night) Rosamund Pike (Gone Girl) Felicity Jones (The Theory of Everything) Reese Witherspoon (Wild) Julianne Moore (Still Alice) EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU Robert Duvall (The Judge) Mark Ruffalo (Foxcatcher) Ethan Hawke (Boyhood) J.K. Simmons (Whiplash) Edward Norton (Birdman) EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU Patricia Arquette (Boyhood) Emma Stone (Birdman) Laura Dern (Wild) Meryl Streep (Into the Woods) Keira Knightley (The Imitation Game) EN İYİ ANİMASYON Big Hero 6 Song of the Sea The Boxtrolls The Tale of the Princess Kaguya How to Train Your Dragon 2 EN İYİ GÖRSEL EFEKT Captain America: The Winter Soldier Dawn of the Planet of the Apes Guardians of the Galaxy Interstellar X-Men: Days of Future Past EN İYİ UYARLAMA SENARYO American Sniper The Imitation Game Inherent Vice The Theory of Everything Whiplash EN İYİ ORİJİNAL SENARYO Birdman Boyhood Foxcatcher The Grand Budapest Hotel Nightcrawler EN İYİ KOSTÜM TASARIMI The Grand Budapest Hotel Inherent Vice Into the Woods Maleficent Mr. Turner Akademi Ödülleri (Oscar) Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödülüdür. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır. Akademi ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından verilir. 2007'den itibaren oy verecek 5830 üyeye sahiptir. 1311 üye sayısı ile oyuncular bu üyelerin yaklaşık %22'lik bir kısmını oluştururlar. 82. Akademi Ödülleri töreni, 7 Mart 2010'da, 83. Akademi Ödülleri töreni 27 Şubat 2011'de, 84. Akademi Ödülleri töreni ise 26 Şubat 2012'de Hollywood Kodak Tiyatrosu'nda yapıldı.

Akademi üyeliği, sinema filmlerinde farklı disiplinleri temsil etmek için 15 dala bölünmüştür. Bunlar; oyuncular, yönetmenler, sinematograflar, sanat yonetmenleri, film editorleri, müzik, yapımcılar, halkla iliskiler, kısa filmler ve animasyon, ses, gorsel efektler, yazarlar, belgeseller. Adaylar Bir filmin Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması, ABD-Los Angeles ili sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleşmiş olması ve gösterimin en az bir hafta sürmüş olması şartı aranıyor. Akademinin tüm üyeleri kendi dallarında ödül için adaylarını önerir. Tüm üyeler En İyi Film Akademi Ödülü için oylamaya katılabilir. Böylelikle tüm dallarda adaylar belli olur. Adaylar belli olduktan sonra ödülün kimlere gittiğini belirlemek için ikinci bir oylama yapılır. 85. Akademi Ödülleri ödül töreni ise, 24 Şubat 2013'te Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda yapıldı. Ödülün orijinal ismi Academy Award of Merit idi. Ödüle neden Oscar dendiğini tam bilinmemekle birlikte hakkında pek çok söylenti vardır. Bir söylentiye göre Bette Davis'in heykelciği ilk kocası Harmon Oscar Nelson ile özdeşleştirmesi sonucunda,[1] başka bir söylentiye göre ise Akademi'nin kütüphanesinde görevli Margaret Herrick'in heykelciği amcası Oscar'a benzetmesi ile ödülün adı Oscar olarak kaldı. Akademi, Oscar ismini 1939 yılına kadar resmi olarak kullanmamıştır. 

Editör: Wan Haber