14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde ÖSYM tarafından üniversite adayları için yapılan Lisanss Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları 6 günlük rekor bir süreyle dün gece açıklandı. Peki adaylar tercihleri ne zaman yapacaklar? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2014 Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar tercih yaparken nelere dikkat etmesi gerekiyor. Üniversite için nasıl tercih yapılır? İşte ayrıntılı bilgiler...

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre; sınavlara toplam 1 milyon 423 bin 127 adayın girdiği belirtildi.

TERCİH DÖNEMİ

Üniversite adaylarının aslında üniversiteye hazırlanırken çektikleri stresin daha fazlasını çekeceği bir dönem yeni başlamış bulunuyor. Adaylar gidecekleri üniversiteleri ve seçecekleri meslekleri doğrultusunda tercih yapmaya hazırlanıyor.

Sadece YGS'ye giren adaylar 2 yıllık önlisans bölümlerini tercih edebiliyorken, LYS'ye giren adaylar ise 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebiliyorlar. Üniversite adayları için hayallerini gerçekleştirme vakti geldi.

Üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

-Hedefi doğru belirlemek
-Okuyacağı bölüm hakkında bilgi sahibi olmak
-Okuyacağı bölüm için seçeceği üniversitelerin imkânları ve kalitesi
-İl dışı üniversite tercihi yapacak adayların, tercih yaptığı illerle ilgili bilgi sagibi olmak
-Tercih listesini hazırlarken puana göre tercih yapmak
-Tercih listesinde ölü tercih yapmamaya dikkat etmek


Üniversite adaylarının; 7 Temmuz ile 17 Temmuz arasında yapacağı 2014 üniversite tercihlerinde çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

Editör: Wan Haber