2014 KPSS Önlisans ve Lisans KPSS Başvuruları ÖSYM, KPSS Önlisans ve Lisans KPSS Başvuruları ÖSYM (2014 KPSS) 2014 KPSS Başvurusu ÖSYM (Önlisans ve Lisans KPSS Başvuruları) KPSS başvuruları 2014 (ÖSYM KPSS başvuru tarihi ücretleri) ÖSYM KPSS başvuru tarihleri son gün ne zaman diye merak edecek olanlara detaylı bilgileri aktaracağız. kpss başvuruları 2014,kpss başvuru sorgulama, KPSS başvuru tarihi ne zaman, kpss başvurusu ne zaman ayrıntılar detaylar.

KPSS sınavı başvuru son tarihleri ne zaman ve başvuru ücretleri ne kadar tüm detaylar burada olacaktır.

2014 yılına ait KPSS ile ilgili bütün bilgilere bu haberimizde ulaşabilirsiniz... Binlerce memur adayının merakla beklediği 2014 KPSS tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM sadece KPSS için değil diğer tüm sınav türleri için sınav tarihlerini açıkladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı
 
2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Önlisans Düzeyi) 
 
SINAV TARİHİ
27.09.2014
 
BAŞVURU TARİHLERİ
30.06.2014-16.07.2014
 
Kamu Personel Seçme Sınavı
2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi) 
 
SINAV TARİHİ
28.09.2014
 
BAŞVURU TARİHLERİ
30.06.2014
16.07.2014
 
ALAN TESTLERİNİN SÜRESİ 160'AR DAKİKA
 
Bu yolla çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltılması sağlandı. Bu doğrultuda 2014-KPSS Lisans sınavından itibaren alan testlerinin süresi, pazar Sabah ve öğleden sonra 160'ar dakika olacak. Hukuk, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, iktisat, ekonometri, işletme, istatistik, maliye, kamu yönetimi, muhasebe, uluslararası İlişkiler alanlarından ise 30'ar soru sorulacak.
 
2013-KPSS'de uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı ve yaklaşık ağırlıkları, uyumu sağlamak amacıyla, 2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavlarında da aynen uygulanacak.
 
TÜM OTURUMLARA GİRECEK ADAYLAR 160 TL ÖDEME YAPACAK
 
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.
 
Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.
 
KPSS 2014 Sınav Ücreti: Her bir oturum için 40 TL Başvuru Yerleri:
 
ÖSYM Başvuru Merkezleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz’da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim’de gerçekleştirilecek.
 
KPSS NEDİR? ve KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?
 
KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-BKPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, Anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.
 
KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.
 
KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.
 
KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.
 
KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.
 
KPSS
 
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi  sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar  80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.
 
Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna  başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz  dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve  yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu  dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin  "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi  gerekiyor.
 
Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların  denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013  tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul  edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi  alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında  sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girme  zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara  uygun olarak başvurması gerekiyor.
 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen  adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu  süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir  sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra  lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye  ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu  lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları  sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya  önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.
 
2014 KPSS Başvuru bilgileri güncelleme 23 Mayıs 2014 Tarihine kadar devam ediyor.
 
KPSS başvuruları 5 Mayıs itirabiyle başladı peki 2014 KPSS başvuruları ne zaman bitiyor, hangi oturum ücreti ne kadar, hangi bankaya yatıyor.
 
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. KPSS ile ilgili tüm merek ettikleriniz haberimizin detayında bulabilirsiniz. ÖSYM'nin düzenlediği KPSS lisans başvuruları  başladı. Sınav ise 5-6 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
 
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.
 
KPSS'YE LİSANS MEZUNU VE BU YIL MEZUN OLACAK ADAYLAR BAŞVURABİLECEK
 
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi Sabah oturumu"na katılması zorunlu olacak.
 
ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri  başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak.
 
 
KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ: 40 TL, 80 TL, 160 TL
 
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.
 
KPSS BAŞVURU FORMUNA İNTERNETTEN ULAŞILABİLECEK
 
Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.
 
Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013 tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girme zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvurması gerekiyor.
 
KPSS'NİN GEÇERLİLİK SÜRELERİ
 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.
 
KPSS başvuruları 5 Mayıs'ta başlıyor
 
ÖSYM tarafından temmuzda yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular 5 Mayıs pazartesi günü itibarıyla başlayacak.
 
KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan  Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans  Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.
 
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek  durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli Eğitim Bakanlığının  öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din  hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm  adayların KPSS'nin "cumartesi Sabah oturumu"na katılması zorunlu olacak.
 
ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri yarın başlayacak ve 14  Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru  merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru  süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye,  ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak.
 
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi  sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar  80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.
 
Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna  başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz  dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve  yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu  dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin  "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi  gerekiyor.
 
Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların  denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013  tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul  edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi  alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında  sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girme  zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara  uygun olarak başvurması gerekiyor.
 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen  adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu  süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir  sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra  lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye  ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu  lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları  sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya  önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.

KPSS haberlerine ilişkin tüm detaylar gelmeye devam edecektir..

Editör: Wan Haber