Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi koordinesinde başlatılan Evlilik Okulu Projesi (EVOP) İmam-Hatip Lisesi'nde başladı.
Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi koordinesinde 2011yılı Aralık ayında başlatılan EVOP devam ediyor. Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde 66 kişiyle başlayan 2013 Yılının İlk Evlilik Okulu'nun açılışında konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Kaymakamlığı olarak projeye büyük önem verdiklerini, bu projeler içerisinde Evlilik Okulu, Aile Bilgilendirme ve Toplumda Şiddeti Önleme Projesinin ayrı bir yer tuttuğunu söyledi.
Bulgurlu, "2012 yılı içerisinde Toplumda Şiddeti Önleme Projesi ile Manavgat'a göç ile gelen 158 aile ile iletişime geçilmiş, 76 aileye ev ziyaretinde bulunulmuş; bu ailelerin her türlü problemlerinin çözümünde yardımcı olunmuştur. Evlilik Okulu'nda bin 481 kişi ye sertifika verilmiş, Aile Bilgilendirme Projesinde bin 993 kişiye seminer verilmiş, ve toplam 3 bin 708 kişiye ulaşılmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu Manavgat verilerine göre; ilçemizdeki boşanma oranları sürekli yükselme eğiliminde iken hayata geçirdiğimiz bu 3 projenin ardından 2012 yılı boşanma oranı bir önceki yıla nispetle yüzde 22,6 düşmüştür. Eğitimlerimiz ve çalışmalarımız düzenli olarak devam etmektedir" dedi.
Kaymakam Bulgurlu'nun ardından ilk dersi Aile ve Evlilik Danışmanı Arif Özutku verdi. (AK-SÇ-Y)

14.02.2013 17:57:15 TSI

Editör: Wan Haber