Osmangazi Belediyesi, ilçede başlattığı hizmet seferberliği ile mahallelerde büyük değişime öncülük ediyor. 2012 yılında onlarca tesisin temelini atan ve birçok tesisi de hizmete açan Osmangazi Belediyesi, her geçen yıl hizmet çıtasını yükseltiyor.
Osmangazi Belediyesi, 2012 yılında önemli hizmetlerin altına imza attı. 2012'yi yatırım yılı ilan eden Osmangazi Belediyesi, dev otoparklardan spor tesislerine, pazar yerlerinden park ve bahçelere, sosyal yardımlardan sanat etkinliklerine kadar her alanda yatırımlarıyla Bursa'daki öncü rolünü sürdürdü.
2012 yılında Akpınar Yaşam Merkezi'ni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla hizmete açan Osmangazi Belediyesi, 2012 yılında mahallelere yönelik hizmetlerini de yoğunlaştırdı. Sağlıklı ve modern bir yapılaşmayla, hızlı bir gelişim sürecinde olan Demirtaş'ta temeli atılan kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, atıcılık ve trap tesisleri ile Demirtaş meydanı projeleri bölgenin gelişmesine hız kazandırdı.
Osmangazi Belediye tarihinin hem hacim, hem de maliyet olarak en büyük projesi olan Çarşamba Pazarpark ve Fatih-Çiftehavuzlar Yaşam Merkezi'ni tamamlayarak açılışa hazır hale getirdi. Yine Hamitler ve Soğanlı mahallelerinde temeli atılan ve inşaatları hızla yükselen kapalı pazar yerleri ile, Bursa'da alışveriş anlayışında radikal bir değişim başladı.
Osmangazi Belediyesi, 5 yılda 5 otopark hedefini dönem içinde güncelleyerek, hedefi 10 otoparka çıkardı. Otoparklardan 4'ü tamamlanırken, 6 otoparkın çalışmaları ise 2013 yılında yoğunlaşarak devam edecek. Tarihi mirasa sahip çıkma ve turizm alanında da 2012 yılında önemli çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi, dünyanın önemli kentlerinde simge haline gelen şehir turu otobüsü hizmetiyle Bursa'yı tanıştırdı. Üstü açık iki katıl tur otobüsü ile hem turistlere hem de Bursalılara şehrin tarihi ve turistik bölgelerini gezme imkânı sağladı.
Kentsel dönüşüm çalışmalarında öncü ve lider belediye olarak öne çıkan Osmangazi Belediyesi, özel bir firma tarafından yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmalarını da 2012 yılında tamamladı. Deprem izleme istasyonları ise bu yıl yine belediye tarafından atılan önemli adımlardan biri oldu. Dinlenme ve oyun parkları, yeni caddelerin açılması, kamulaştırma çalışmaları, asfalt çalışmaları, kültür sanat etkinlikleri, özel gece ve organizasyonlar, ramazan programları da kültür, sanat ve sosyal hayata katkı sağladı.
Bursa'nın yeşilinin korunması için Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birine imza atan Osmangazi Belediyesi, "Bir milyon fidan" kampanyasının 4'üncü yılında 700 bin fidana ulaştı. Yıl içinde 176 okula çevre düzenleme, çocuk oyun grubu, boya ve benzeri ihtiyaçları, yine belediye tarafından karşılandı.
2013 HİZMET YILI
Osmangazi Belediyesi, tıpkı 2012 yılında olduğu gibi 2013'te de yatırımlarını hız kesmeden sürdürecek. Çarşamba Pazarpark ve Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezi'nin 2013 yılının hemen başında hizmete açarak yeni yıla hızlı bir başlangıç yapacak olan Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu, Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri, Alacahırka Spor Kompleksi başta olmak üzere birçok önemli tesisi de Bursa'nın hizmetine sunacak. 2012 yılında başlayan yatırımlarının tamamlanacağı 2013 yılında 2 eşsiz yatırımın da temeli atılacak. Panorama Beylikten Cihan Devleti'ne Müzesi ile Hisar Arkeopark'ın çalışmalarını son aşamaya getiren Osmangazi Belediyesi, 2013 yılında bu çalışmalara ilk kazmayı vuracak. Osmangazi Belediyesi yine yıl içerisinde spor tesisleri, kentsel dönüşüm, park düzenlemeleri, yeni Pazar alanları, köprü ve cadde çalışmaları ile hizmetlerle dolu bir yıl geçirecek.
(MŞ)

31.12.2012 15:18:00 TSI

Editör: Wan Haber