Medical Park Samsun Hastanesi, 2013'te yapmayı planladığı 80 milyon TL'lik yatırımla 600 kişiyi istihdam etmeyi ve üniversite hastanesi yapmayı planlıyor.
Medical Park Samsun Hastanesi yönetimi düzenledikleri kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Basın mensuplarına 2013 yatırımları hakkında bilgiler veren Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Uzm. Dr. Hikmet Çavuş, 2012 yılında Medical Park Samsun Hastanesi'nin yaptığı yatırımların bazı alt belediyelerin yaptığı yatırımlardan daha yüksek bir miktarda olduğunu söyledi. Çavuş, "Hedefler çalışmakla oluyor. Şuan ki binamızın yanında bulunan otoparkımızı satın aldık. Oraya hem otopark hem de hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Atatürk Bulvarı, Liman Kavşağı'nda bulunan arsamızın üzerine ise İstanbul'daki hastanelerimize benzer bir konumunda 'VİP hastane' yapmak için çalışma başlattık. Bunların toplam yatırım miktarı yaklaşık olarak 80 milyon liradır. Kentimizde bir vakıf üniversitesi varken bizim yeni bir üniversite kurmamıza gerek yok. Benim de katıldığım görkemli bir törenle açılışı yapılan ve bu sene başında eğitime başlayan Canik Başarı Üniversitesi yönetimi ile görüşmelerimiz başladı" dedi.
Medical Park Hastaneler Grubu'nun Türkiye sağlık sektöründe devrim niteliğinde bir ilke imza attığını söyleyen Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hikmet Çavuş, 'Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nın Medical Park Hastaneler Grubu'nda Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başladığını açıkladı. Uygulama hakkında bilgi veren Genel Müdürü Dr. Hikmet Çavuş, "Samsun'da tedavi olan SGK'lı kişiler, 'Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' ile tek kuruş ödemeden tüm hastanelerimizde tedavi olabilecekler. 'Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' yaptıran kişiler, Medical Park'ın tüm Türkiye'deki hastanelerinde fark ödemeden tedavi olabilecekler. Bu sigorta SGK'nın karşılamadığı doğum ve estetik gibi konularda da tedavi imkanı sunuyor. Kısacası bu uygulama sonucunda hastalar, hastanemize geldiğinde sadece 12 lira yasal katkı payını ödeyecekler. Onun haricinde bu uygulamadan faydalanan hasta bir kuruş bile ödemeden tedavi olabilecek" şeklinde konuştu.
Özel sağlık sektöründe "Herkes İçin Sağlık" felsefesiyle hastalarına hizmet verdiklerini söyleyen Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Özcan ise, "Medical Park Hastaneler Grubu olarak hedefimiz her zaman Türkiye'de tüm kişilerin eşit kalitede sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamak oldu. Bu alanda bugüne dek pek çok uygulamaya öncülük ettik, ilklere imza attık. SGK'lı kişilere kapılarını açan ilk sağlık gruplarından biriyiz. Yine grup olarak Türkiye sağlık sektöründe devrim oluşturacağına inandığımız 'Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' uygulamasını ilk kez hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
(HAK-SLH-Y)

25.12.2012 15:27:01 TSI

Editör: Wan Haber