Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine geçtiğimiz yıl 66 bin 400 TL olan faizsiz kredi kullanımı 73 bin TL'ye yükseltildi. Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kredinin faizsiz olarak verildiği ve alınan maaşın dörtte binin kesilmesi ile ödemenin gerçekleştirildiği kaydedildi.
Toplu Konut Fonu'ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği, faizsiz konut kredisi miktarı 2013 yılı için 73 bin TL olarak tespit edildi.
Kredinin vadesi borcun tamamen ödendiği zaman dolarken krediye faiz uygulanmıyor ancak kredinin açılışında bir defaya mahsus olmak üzere hak sahibinden kredinin yüzde 2'si oranında masraf karşılığı alınıyor.
TOKİ tarafından Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüklerine gönderilen yazıda şehit yakınlarının bilgilendirilmesi istendi. 1986 yılından bu yana gerçekleştirilen Şehit Kredisi uygulamasından 2012 yılı sonu itibariyle ülke geneline 14 bin 350 kişinin yararlandığı bildirildi.
(SC-İÇ)

21.01.2013 15:33:33 TSI

Editör: Wan Haber