Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkıları ile bastırılan 2 bin adeta 'Şehitler Takvimi'nin dağıtılmaya başlandığını söyledi.
Dernek binasında yaptığı basın toplantısı ile 2013 yılı Şehitler Takvimi'n tanıtan İsmail Kumartaşlı, takvimlerin grafik hazırlıklarının dernek tarafından, baskı maliyetinin ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılanmak üzere 2 bin adet takvimin hazırlatıldığını söyledi. 2013 yılı takvimine 2012 yılında terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli nedenlerle hayatlarını kaybeden 11 yeni ismin ve fotoğrafın eklendiğini de söyleyen Kumartaşlı, "Ne yazık ki bu yılda 11 evladımızın daha fotoğrafı takvimde yer aldı. Bu seneki takvimde, diğer yıllara nazaran bu yılki takvimde 238 asker fotoğrafı olmak üzere, 13 polis ve 1 kamu görevlimizin de fotoğrafı yer alıyor. Bizlerin temennisi 2013 yılında Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye'nin her yerinde şehit vermememiz ve 2014 takvimine yeni fotoğrafların eklenmemesi yönünde" dedi.
İlk etapta 2 bin adet bastırılan takvimin dağıtıldıktan sonra ihtiyaç duyulduğunda 3 bin adet daha bastırılacağını belirten Kumartaşlı, "Takvimlerimizi şehit ailelerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza ücretsiz dağıtmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
(GC-SK-Y)

04.02.2013 14:56:50 TSI

Editör: Wan Haber