Sakarya Müftüsü İlyas Serenli 2013 yılı Hac ön kayıtlarının 4-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.
Geçtiğimiz yıl 27 Mart-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 2012 yılı Hac ön kayıtlarına Sakarya'dan yoğun talep olduğunu hatırlatan Müftü Serenli geçen sene Sakarya'dan 16 bin 232 kişinin ön kayıt yaptırdığını hatırlatarak bu sene bu rakamın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.
Müftü Serenli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtların 4 Şubat'ta başlayacağını belirterek, müracaatların http://hac.diyanet.gov.tr adresinden veya müftülüklerden yapılabileceğini söyledi.
2013 yılında hacca gitmek üzere "İlk defa kayıt" yaptırmak isteyenlerin 15 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Vakıflar Bankası, Akbank, Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans) yatırmaları gerektiğini anlatan Serenli, "Ön kayıt bedelini yatıran vatandaşlar daha sonra müracaatlarını http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda ya da doğrudan il veya ilçe müftülüklerimize yapabilecekler. 2012 yılında hac kurasına katıldığı halde hacca gidemeyenlerin "kayıt yenileme" işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacak. Bunun dışında 2012 yılı tercihlerinden, il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müracaat süresi içerisinde Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabilecekler" diyerek kayıtların 22 Şubat'ta sona ereceğini söyledi.
(SC-İÇ)

23.01.2013 09:30:10 TSI

Editör: Wan Haber