Edirne'de 2013 yılı hac müracaatlarının şimdiden 2011 ve 2012 yıllarındaki müracaatları geride bıraktığı belirtildi. İl Müftüsü Emrullah Üzüm, 2013 yılı hac müracaatlarının 4 Şubat'ta başladığını ve 22 Şubat'ta sona ereceğini belirtirken, "8 Şubat itibariyle il genelindeki hac müracaatımız 2 bin 876" dedi.
İstanbul'un Fatih İlçesi Müftülüğü'nden Edirne'ye atanan Emrullah Üzüm, Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Müftü yardımcıları Mehmet Karahan ve Yusuf Tuna'nın da bulunduğu toplantıda konuşan İl Müftüsü Üzüm, "Hac sosyal bir ibadettir" dedi.
'TOPLUMA HİZMET EDEN BÜTÜN BİRİMLER ORTAK ÇALIŞMALI'
Toplantıda ilk olarak Edirne'yi değerlendiren Müftü Üzüm, Edirne'nin sosyal ve kültürel yapısının oldukça hareketli olduğunu belirtti. Edirne'nin eğitim yönünden de önemli bir il olduğuna vurgu yapan Üzüm Edirne'ye geldiğinde hiç yabancılık çekmediğini söyledi. Edirne halkının medeniyet seviyesinin yüksek olduğunu, ilgi ve hoşgörüsünün de üst seviyede olduğunu kaydeden Üzüm, "Batılı ülkelerde topluma hizmet eden bütün birimler ortaklaşa çalışıyor. Ben de 6 yıl gibi bir süre Almanya'da yaşadım. İyi bir iletişim sistemleri var. Bu sistem sayesinde toplumun sorunları en aza indirgeniyor. Umarım Edirne'de de toplumun sorunlarını en aza indirgeyecek koordineli çalışmalar yaparız" dedi.
MÜFTÜLÜKTEN KÜTÜPHANE PROJESİ
Müftülük ek binasında yeni bir kütüphane oluşturduklarını ve bu kütüphanede güncel tüm eserlerin yer alacağını ifade eden Müftü Emrullah Üzüm, kütüphaneye üye olma karşılığında herkesin kütüphaneden ve kitaplardan faydalanabileceğini belirtti. Kütüphane projeleri sayesinde hem internetin yol açtığı asosyalliği en aza indirgemek hem de kişinin kültürel hayatına bir katkıda bulunacaklarını söyleyen Üzüm, "Bir ülkede kütüphane ne kadar çok olursa hem dini, hem de kültürel hayatımız o kadar başarılı olur. Gelişmiş bir toplum olabilmemiz için bilgi toplumunu yakalamalıyız" diye konuştu.
HAC MÜRACAAT SÜRESİ 22 ŞUBAT'TA SONA ERİYOR
Müftü Yardımcısı Yusuf Tuna ise 2013 yılı hac müracaatları ile ilgili bilgiler verdi. Müracaatların 4 Şubat Pazartesi günü başladığını ve 22 Şubat Cuma günü sona ereceğini kaydeden Tuna, şu ana kadar 230 kişinin yeni kaydıyla birlikte müracaat sayısının 2 bin 876 olduğunu belirtti. Bu rakamın 2011 yılında 2 bin 478, 2012 yılında ise 2 bin 830 olduğunu belirten Yusuf Tuna, umre müracaatlarının ise 2010 yılında 692, 2011 yılında 1267 ve 2012 yılında ise 710 olduğunu söyledi. 2013 yılı itibariyle şu ana kadar umre müracaat sayısının 568 olduğunu kaydeden Tuna, hacca gidecek vatandaşların; normal, müstakil ve otel olmak üzere 3 farklı seçenekte Mekke ve Medine'de konaklayabileceklerini sözlerine ekledi.
(ORA)

08.02.2013 12:18:36 TSI

Editör: Wan Haber