Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine destek olmak amacıyla '2013 yılı gençlik projesi' hayata geçiriliyor.
2013 yılı gençlik projesiyle, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlamak, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Projelerinin azami uygulama süresinin 12 ay olduğu, proje kapsamında desteklenecek projeler için bakanlık mali katkı alt sınırı 5 bin TL, üst sınırı ise 250 bin TL olarak belirlendiği belirtildi. Projeye katılacak kişilerin proje tekliflerini 28 Şubat 2013 tarihine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü adresine elden veya posta yoluyla projelerini gönderebilecekleri bildirildi.
Proje hedefleri hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan, "Gençler arasında, ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi, gençlerin temel haklar, yerel ve ulusal düzeylerdeki karar alma süreçlerinin işleyişi ve kendilerine sunulan imkan ve hizmetler konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Gençlerin demokratik yaşama katılımının ve aktif yurttaşlık bilincinin teşvik edilmesi, kültürel ve ekonomik farklılıkların gençlerin iletişimde ve araya gelmelerindeki engelleyici etkisinin ortadan kaldırılması kültürel farklıkların birleştirici bir vasıta olarak kullanılması konularını içeren proje teklifleri öncelikli olarak desteklenecektir" dedi.
(FS-MEF-Y)

07.02.2013 13:50:41 TSI

Editör: Wan Haber