TBMM Genel Kurulu'nda 2013 Yılı Bütçesi'nin görüşmelerine başlandı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki Meclis Genel Kurulu, 2013 bütçesini görüşmek üzere toplandı. Toplantının açılışında Çiçek, Türkiye'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Genel Kurul'a hitap etme talebi olduğunu belirterek, bu talebi oyladı. Tüm partilerin evet oyuyla Abbas'ın Genel Kurul'a hitap etmesi kabul edildi.
Bütçe görüşmelerinin ilk gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasi parti liderleri kürsüye çıkacak. 2013 yılı bütçesini sunmak için kürsüye gelecek ilk isim Maliye Bakanı Mahmet Şimşek olacak. Daha sonra da gruplar adına konuşmalara geçilecek. Sırasıyla BDP Grubu adına Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, MHP Grubu adına Genel Başkan Devlet Bahçeli, CHP Grubu adına da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken, AK Parti adına Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan kürsüye gelecek. Grup adına konuşmaların ardından şahsı adına lehte söz alan AK Parti Manise Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin konuşacağı bütçe görüşmelerinde, hükümet adına bir saatlik konuşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Erdoğan'ın konuşmasında iktidarları döneminde ekonomideki gelişmelere ilişkin veriler ile 2013 bütçesi ve gündeme ilişkin siyasi konulara da değinmesi bekleniyor. Erdoğan'ın ardından son olarak MHP Balıkesir Milletvekili Duran Bulut aleyhte söz alacak.
Geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın ameliyatı nedeniyle katılmadığı bütçe görüşmelerine bu yıl tüm siyasi parti liderleri katılıyor. Ekonominin yanı sıra gündeme ilişkin siyasi ve sosyal konuların da dile getirileceği bütçe görüşmelerinin liderlerin bir söz düellosuna dönüşmesi bekleniyor.
(MÜG-CC-Y)

10.12.2012 14:24:50 TSI

Editör: Wan Haber