CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarı döneminde icra dairelerinin sayısının arttığını belirterek, 2001 yılından örnekler verdi. Kılıçdaroğlu, "O dönemde icra dairelerindeki dosya sayısı 9 milyon 400 bin. O dönemde 9 milyon 400 icra dosyası sayısı var. İktidarınızda 20 milyon 772 bine çıktı. Siz buna başarımı diyorsunuz? İcra dosyası sayısı artırmada kimse elinize su dökemez. Başarılısınız" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda 2013 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından kürsüye gelerek bütçeye ilişkin partisi adına konuşma yaptı. Konuşması sırasında işsizlik konusuna değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır" diye konuştu.
"AK Parti iktidarı döneminde ekonomi öyle hızlı büyümüş ki, yetişmek mümkün değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Gelelim bu dönemdeki rakiplerimize. Yükselen ekonomilerdeki rakiplerimize bakalım. 2003-2012 yılında bizimle aynı kulvarda yürüyen ekonomilerdeki büyüme yüzde 6,6. Bizde 5,1. Diyecekler ki, 'ekonomik kriz var.' Ee hepsinde var. Dünyada kriz varsa hepsini etkiliyor. Onlar 6,6 büyüyor, biz 5,1 büyüyoruz" dedi.
Ekonomideki rakamların beklentilerin çok altında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Büyüme yeterli değilse, işsizlik varsa bu vatandaş nasıl geçinecek? 2002'de doğan her çocuk bin 963 dolar borçla doğuyordu. Sayın Başbakan sizin iktidarınızda doğan her çocuk 4 bin 320 dolar borçla doğuyor. Vatandaşın kredi kartı borcu 16 kat arttı 68 milyar lirayı buldu. 68 milyar lira kredi kartı borcu var bu ülkede yaşayanların. Sadece bu mu, vatandaşların bankalardan çektikleri tüketici kredisi borcu da var. O da 82 kat arttı 187 milyar liraya ulaştı. Hükümet önlem olarak ne yaptı? Ben size söyleyeyim; icra dairelerinin sayısını artırdı. Sayın Başbakan buraya gelin lütfen, sizden önceki ve sizden sonraki icra dairelerinin sayısını açıklayın. Niçin icra dairelerinin sayısını artırıyorsunuz, vatandaş borcunu ödeyemiyor.
İcra dairelerinin sayısını artırdınız, dosyalar adam boyunu aştı. Neden bu ülkede huzursuzluk var, neden barış yok? İşte temel nedeni budur?
Size 2001'den söz edeyim. Hani şu Başbakanlığın önünde yazar kasanın atıldığı, ekonomik krizin dibe vurduğu dönem. O dönemde icra dairelerindeki dosya sayısı 9 milyon 400 bin. O dönemde 9 milyon 400 icra dosyası sayısı var. İktidarınızda 20 milyon 772 bine çıktı. Siz buna başarımı diyorsunuz? İcra dosyası sayısı artırmada kimse elinize su dökemez. Başarılısınız."
(AT-ÖZ-Y)

10.12.2012 18:41:49 TSI

Editör: Wan Haber