Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova Milletvekili Temel Coşkun 2013 yılının eğitim yatımları yılı olacağını söyledi. Coşkun üstün zekalı çocuklara yönelik raporunda tamamlandığını bundan sonraki süreçte bu kesim için de pozitif ayrımcılık yapılacağını dile getirdi.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun bu yıl eğitim öğretime başlayan Sevim Göğez ilk ve orta okulunu ziyaret etti. Yalova'nın Türkiye'de eğitim alanında iz bırakan bir il olduğuna değinen Coşkun, "Bu başarının altında elbette ki eğitim camiasının gayretleri yatıyor. Ben Yalova milletvekili olmam dolayısıyla ilin genel sorunlarıyla ilgileniyorum. Ama özelde eğitimle ilgili konuları yakından takip ediyorum. Yalova'ya her gelişimde Milli Eğitim Müdürü ile ilin sorunlarını tartışıyoruz. Yapılması gereken ne varsa bunlar için gayret gösteriyoruz. Şunu söyleyebilirim ki 2013 yılı Yalova'da eğitim yatırımları yılı olacak. İlimiz gerek derslik sayısı ve gerekse dersliklerdeki öğrenci sayısı anlamında Türkiye'nin en iyi 10 ili arasında. Ancak biz bunu daha iyi bir yere taşımak adına elimizden gelen gayreti gösterdik göstereceğiz de" dedi.
Üstün zekalı çocukların bundan sonraki süreçte eğitilmeleri için pozitif ayrımcılık yapılacağını dile getiren Coşkun, "Artık eğitim camiasının gündemine üstün zekalı çocuklar girdi. Bundan sonra bu güne kadar üstün zekalı oldukları için bir çok olumsuzlukla karşı karşıya kalan bu kesime bundan sonra pozitif ayrımcılık yapılacaktır. Bu kesime yönelik okullarda yeni sınıflar açılacak. Bu kesimin ülkemizin geleceğine katkı sağlaması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

(SÇ-ET)

18.01.2013 15:36:14 TSI

Editör: Wan Haber