Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, katıldığı Kırım Çiğ Börek Gecesi'nde 'bir olmanın tekrar bir olma yılı' olduğunu vurguladı.
Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği'nin düzenlediği Kırım Çiğ Börek Gecesi'ne katılan Vali Koçdemir, "Bu etkinlikler önemli bir adımdır. Gaspıralı İsmail Bey'in 'Dilde, fikirde, işte birlik' öyküsünün gerçekleşmesi yolunda atılan önemli adımlardır" dedi.
Kırım ve Romanya'dan gelen Eskişehirlilere iki hususta davette bulunmak istediğini belirten Koçdemir, şunları kaydetti:
"Nevruz ve onu takip eden günlerde Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin resmi açılışını yapacağız. Biz bunun en görkemlisini bu sene 90'ncı yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yapacağız. İnşallah 60 bin kişi Eskişehir'de, Türk dünyasının her köşesinin renklerini, çizgilerini, havasını yaşatacaklardır. İkinci çağrım yine Türk Dünyası Kültür Başkentliği çerçevesinde olacak. Bir 'Başkentlik Meydanı' düzenliyoruz. Bu Başkentlik Meydanında bütün kardeş devletlerimiz, özerk ve federe bölgelerimiz kendilerini tanıtıp ifade edeceklerdir. Kırım ve Romanya Tatarı kardeşlerime, burası için de hazırlanmalarını teklif ve davet ediyorum."
Dernek Başkanı Mesut Ör'ün ev sahipliğindeki gecede Koçdemir'in yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Kazım Kurt ve Ruhsar Demirel, Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı Celil Eserget, Romanya Milletvekili Ahmet Varol, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli hazır bulundu.
(GÖ

10.02.2013 17:34:51 TSI

Editör: Wan Haber