Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak adına Menemen Belediyesi ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, 2012 yılı içerisinde Menemen'de 5 ayrı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlendi. Eğitim programını başarıyla tamamlayan Menemen ve çevre ilçelerden 143 kursiyer sertifikalarını alarak, KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazandı.
KOSGEB tarafından iş planı kabul edilen ve kendi işini kuran esnaf ve sanatkarlara 30 bin lirası geri ödemesiz olmak üzere 100 bin lira limitli 'KOSGEB Yeni Girişimci Desteği' kullandırıldığını hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,şöyle konuştu: "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni, yeni iş kuracaklar için büyük bir fırsat olarak görüyor, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde her geçen gün artan işsizlik sorununa çözüm bu tür kurslardan geçiyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi öncesinde iş arayan kursiyerler, bu eğitimle işveren konumuna geçiyor. Bugüne kadar Belediyemiz ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen eğitimlere katılan 143 kursiyerden 50'sinin kendi işini kurarak hem ülkemiz ekonomisine hem de istihdama katkı sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni işletmelerin de bir bir açılmakta olduğunu görüyoruz. Eğitimlerinin ardından iş hayatına atılan tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Bu projenin ilçemizde bir yıldır büyük bir başarıyla sürdürülmesine emeği geçenleri gönülden kutluyorum"
Menemen Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Şahin, "Yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve küçük işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Altıncı eğitim programımız, 6-22 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek" diye konuştu.

30 KURSİYER DAHA SERTİFİKA ALDI
Beşincisi 4-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 2012 yılının son Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları, Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi. Törene katılan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç, Menemen'de yoğun bir eğitim programı uygulanmasından büyük mutluluk duyduğunu ve sertifika alan girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.
Kursiyerler adına konuşan Villakent Mahalle Muhtarı Sevgi Zengin ise, "Başarılı bir girişimci olmak isteyen herkesin bu eğitimden geçmesi gerektiğine inanıyorum. Bizlere eğitim imkanı yaratan Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin ve KOSGEB yetkililerine tüm kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
(HE-ERG-Y)

24.01.2013 11:05:19 TSI

Editör: Wan Haber