Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Fatih Şahin başkanlığında yılın ilk toplantısını yaptı. 20212'nin değerlendirildiği toplantıda geçen yıl 4 bin 739 kişiye iş imkanı sağlandığı belirtildi.
Valilik 75.Yıl Salonu'nda yapılan İl İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'daki istihdam imkanlarının değerlendirilmesinde ve mesleki eğitim kursları açılarak, yeni istihdam imksnlarının oluşturulmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun aldığı kararlarla, bu kararların uygulamaya konulmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Vali Şahin; "Kurul olarak bizler kendimize önemli hedefler koyarak çalışmalıyız. Bölgemizdeki ihtiyaçları tespit ederek bu yönde kurlar açmalıyız" dedi.
Huzurevinde kalmak istemeyen bakıma muhtaç yaşılar için de bir proje hazırladıklarını anlatan Vali Fatih Şahin; "Huzurevlerine rahat edemeyeceğini söyleyen yaşlılarımız için bir proje hazırladık. Evde bakım hizmetleri konusunda açılacak kurslarla burada yetişen vatandaşlarımızı iki, üç yaşlıya bir personel düşecek şekilde yaşlılarımızı evlerinde ziyaret edecek onların evlerinde ihtiyaçlarını görecek" dedi.
Toplantıda 2012 yılı faaliyetlerini aktaran Türkiye İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, il merkezi ve ilçelerinde Bin 478 işverenle yüz yüze görüşülerek iş gücü piyasası analizi araştırması yapıldığını açıkladı. İl Müdürü İlyas Sarıyerli, analizin istihdam açısından yapılacak planlara rehberlik edeceğini söyledi.
İl Müdürü Sarıyerli; "Bizim kurumumuzun açmış olduğu eğitim kurs ve programları takip etsinler. Bu analiz raporlarına dayanarak 2013 yılında kurs açacağız. UMEM Beceri 10 projesi genişletildi buna ilgi duymalarını arzuluyoruz. 2012 yılında 899 Toplum Yararına Çalışma programı, 544 işbaşı eğitim programı, 2 bin 510 normal işe yerleştirme ve 786 engelli olmak üzere toplam 4 bin 739 vatandaşımıza iş sağlandı. Aynı zamanda eğitimlerini alarak meslek sahibi oldular" dedi.
(BT-MB-İK)

03.01.2013 12:02:29 TSI

Editör: Wan Haber