Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 2012 yılının son Bakanlar Kurulu'nda 4. Yargı Paketi, dokunulmazlıklar, terörle mücadele, Patriot füzeleri, kış şartlarında Suriyeli sığınmacıların durumu ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin beyin kanaması geçirmesi üzerine Irak'taki son gelişmeler ele alınacak.
Bakanlar Kurulu, Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. 2012 yılının son Bakanlar Kurulu olması beklenen toplantıda, son 1 yılın değerlendirmesi yapılacak. Diğer yandan bir önceki Bakanlar Kurulu'nun onaya sunulan fakat üzerinde çalışılması kararı çıkan 4. Yargı Paketi'nin de bugünkü toplantıda tekrar görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca dokunulmazlıklar konusu da yine Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yer alıyor.
Terörle mücadele konusunun da detaylı şekilde masaya yatırılacağı tahmin edilirken, Suriye sınırında yaşanan gelişmeler de Bakanlar Kurulu'nun gündemini oluşturuyor. Nereye yerleştirileceği belli olan Patriotlar'ın bundan sonraki durumu da yine Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak konular arasında yer alırken, zorlu hava şartlarıyla birlikte çadırlarda kalan Suriyeli sığınmacıların durumunun da bu çerçevede masaya yatırılması bekleniyor.
Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak bir diğer gündem maddesi ise Irak'taki son durum. Merkezi yönetim ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında yaşanan gerginliklerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin beyin kanaması geçirmesi ve sonrasındaki gelişmeler değerlendirilecek. Talabani'nin hayatını kaybetmesi ihtimaliyle bölgede yaşanacak gelişmelerin bütün olasılıklarıyla ele alınması bekleniyor.
(AT-CC-Y)

24.12.2012 12:22:35 TSI

Editör: Wan Haber