2012 yılında tahakkuk eden verginin yüzde 102'sini tahsil ederek büyük başarı sağladıklarını açıklayan Adıyaman Defterdarı Şefik Tongal, 2011 yılının vergi rekortmenlerini açıkladı.
Bu yıl 24 Şubat 3 Mart tarihleri arasında kutlanılacak olan Vergi Haftası'nın programının taslak olarak belirlendiğini ve her yıl olduğu gibi dolu dolu etkinlikler olacağını dile getiren Defterdar Şefik Tongal, ziyaretler, yemekler, ödül törenlerinin olacağını dile getirdi.
2012 yılının çok iyi geçtiğini ve başarılı bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Şefik Tongal, "2012 yılında genel müdürlük tahakkuk eden verginin yüzde 90.5'ini tahsil etmemiz için bize hedef belirledi. Ancak ekibimizin gayreti, Vergi Barışı ile bu oranı biz yüzde 102'ye çıkardık. Hedefin 11.5 puan üstüne çıkmayı başardık. Bu konuda özellikle Adıyamanlı mükelleflere teşekkür ediyorum. 81 il içersinde vergi tahsilatında 79. sıradan 6. sıraya yükseldik. Kurumumuz ile mükellefler arasında yaşanan güzel diyalogun bu oranın bu seviyeye gelmesinde büyük katkısı vardır. Vergi mükelleflerimiz eski borçlarını da ödeyerek bize bu rakama ulaştırdı" dedi.
2011 yılının vergi rekortmenlerinin belli olduğunu ve Vergi Haftası'nda bu kişi veya kurumlara plaketlerinin verileceğini dile getiren Tongal, " 2011 yılının gelir vergisinde Gölbaşı ilçesinden Nurdane Tekmen birinci, Adıyaman'dan Zeki Akson ikinci olurken, Adıyaman'dan Özcan Öncebe üçüncü oldu. Kurumlar vergisinde ise Güney Yıldızı Petrol Üretim ve Sondaj Firması, ikinciliği Ersil İnşaat Hazır Yemek, Gıda, Nakliyat ve Turizm Firması alırken, Vetal Hayvan Sağlığı Ürünleri Firması üçüncü oldu" diye konuştu.
(AHM-ÖK-Y)

11.02.2013 13:38:24 TSI

Editör: Wan Haber