Antalya'nın Manavgat ilçesi Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, Sağlık Bakanlığı'nın Evde Sağlık Hizmeti Yönetmeliği doğrultusunda 2012 yılında ilçede 317 hastanın ziyaret edildiğini, 114 hastanın ise takibine devam edildiğini belirtti.
Manavgat Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından gerçekleştirilen hizmetin hedef kitleye ulaşabilmesi için ilçede 500 kişiye evde hizmet verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kuru "Evde yatağa bağımlı hastası bulunan vatandaşlarımızı Hastanemize başvurmalarını bekliyoruz" dedi.
Manavgat Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminin görevinin sadece Manavgat'la sınırlı olmadığını belirten Dr. Mehmet Kuru, "Bu uygulamadaki amaç Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçe sınırları içerisinde evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi ve sağlık hizmetlerinin sosyal devlet anlayışı ile etkin ve ulaşılabilir bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır" dedi.
(AK-SK-Y)

07.02.2013 12:51:35 TSI

Editör: Wan Haber