Soma Orman İşletme Şefliği, 2012 yılı içersinde rekor sayılabilecek derecede ağaçlandırma çalışması yaptı. Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi Projesi(YARDOP) ve gençleştirme çalışmaları kapsamında Soma ve Göktepe şefliği sorumluluk alanlarında yaklaşık 260 hektarlık alan üzerine, değişik bitki türlerinden 1 milyona yakın fidan dikimi gerçekleştirildi.
2012 yılı programında yaklaşık 260 hektar alanın gençleştirmeye alındığını ve ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Soma Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin, "Bu alanlara toplamda çeşitli bitkilerden yaklaşık 615 bin adet fidan dikildi. Ayrıca rehabitalasyon çalışmaları ve ağaçlandırma alanlarında 97 bin Akasya, 35 bin meşe fidanı toprakla buluştu. Göktepe İşletme Şefliği'nde ise 139.9 hektar gençleştirmeye alındı. 310 bin kızılçam fidanı dikildi. Bununla birlikte YARDOP kapsamında ise, 137 bin adet değişik türlerden ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi. Bu çalışmalar yapılırken çevre orman köylüsü de düşünülüp, yöre halkı çalıştırılarak ekonomik fayda sağlandı" diye konuştu.
Bu arada, bölgede endüstriyel kereste üretimi konusunda da bilgi veren Şahin, "Soma ve Göktepe şeflikleri alanlarında 2012 yılı içerisinde 60 bin 700 metreküp endüstriyel kereste üretimi gerçekleştirildi. Ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlandı" dedi.
(YS-ERG-Y)

25.12.2012 14:19:19 TSI

Editör: Wan Haber