OMÜ Kalite Geliştirme ve İzleme Koordinatörlüğü tarafından, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "2012 yılı OMÜ özdeğerlendirmesi için veri toplama sürecinde akademik ve idari birimlerin yükümlülükleri" ile ilgili toplantı düzenlendi.
Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Mahmut Aydın ile tüm akademik-idari birim yöneticileri, akademik birim sekreterleri ve Kalite Geliştirme Ekibi sorumluları katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, "Kalite Güvencesi kapsamında kurumların özerkliliği, hesap verebilirliği, performans göstergelerinin hesaplanması, değerlendirilmesi, rekabet, mali esneklik ve çok kaynaklı gelir yapısı ve şeffaflık temel göstergeler olarak ortaya çıkmıştır. Üniversite olarak stratejik amaçlarımızın bir tanesi eğitim kalitesini arttırmak, diğeri uluslararasılaşmayı arttırmak, üçüncüsü ise üniversite-sanayi işbirliğini, üniversite-toplum işbirliğini arttırabilmektir. Bütün bunları yapabilmemiz için de bunlarla ilgili hedefler oluşturmamız gerekiyor. Hedefler oluştururken de kurumun bir fotoğrafını çekmemiz gerekiyor. Veriler ve akışlar ile ilgili sorunlarımız var. Bu sorunları birlikte nasıl çözebiliriz konusunu da bu ortamlarda konuşmamız lazım. Düzgün bir bilgi alış verişiyle güvenilir bir veri havuzu oluşturmamız lazım ki; üniversitemizin gelişimini planlayabilelim ve önümüzü daha rahat görebilelim" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın da, "Bologna Süreci, Otomosyon ile ilgili çalışmalar ve bilgi yönetim sistemi" ile ilgili bilgi verdi.
Bu kapsamda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sedat Eken tarafından "Öğrenci İşleri Modülü ve Ders Bilgi Paketleri Veri Girişi" sunumu yapıldı.
Kalite Geliştirme ve İzleme Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Yakup Keskin, 2012 yılı OMÜ özdeğerlendirmesi için veri toplama sürecinde akademik ve idari birimlerin yükümlülükleri kapsamında; "Bologna Süreci ve Bükreş Bakanlar Konferansı", "Kurumsal Değerlendirme (Özdeğerlendirme)", "YÖK Kurumsal Değerlendirme Modelleri", "Bilgi Yönetimi (Veri İşleme Süreci)", "2011 OMÜ ADEK Özdeğerlendirme Raporu", "Raporlama Aşamasında Sorunlar ve Çözüm Önerileri", "Kurumsal Sorumluluklar", "Performans Gösterge Tablosu Üzerine Fikir Alış Verişi" sunumları yapıldı.
Yrd. Doç.Dr. Yakup Keskin, "Süreç yönetimi temel alınarak kat etmeye devam ettiğimiz kalite yolculuğumuz geçmişin değerlendirilmesi, iç ve dış faktörlerin analizi ve geleceğin stratejik olarak planlanması adımları ile sürekli iyileştirme yaklaşımını esas almaktadır" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

24.01.2013 18:00:43 TSI

Editör: Wan Haber