2012 yılında 8 ayrı eğitim semineri düzenleyen İzmir Fırıncılar Odası, yeni yılda da seminerleri sürdürecek. Oda başkanı Nejdet Durmuş, İzmirlilere sağlıklı ve kaliteli ekmek ürünleri sunmaya devam edeceklerini söyledi.
2012 yılı İzmirli fırıncılar için eğitim yılı oldu. Tüketicilere sağlıklı ve kaliteli ekmek ürünleri sunabilmek için özverili çalışmalar yaptıklarını kaydeden İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, "Sektörümüzde İzmir, Türkiye'deki tüm büyük illere örnek olmaktadır. Diğer büyük illerdeki ekmek kargaşası, tüketici ile fırıncı esnafını karşı karşıya getiren olaylar İzmir'de hiç yaşanmamıştır. Bunun temel nedeni, üyelerimizin çıkarlarını korurken toplum sağlığını da ön planda tutan tavrımızdır" diye konuştu.
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca, 2012 yılında İzmir'deki fırınlarda çalışan personele 8 ayrı hijyen eğitim semineri verildiğini hatırlatan Nejdet Durmuş, "Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen kurslara İzmir'den start verilmişti. Türkiye'de kursların ilk kez İzmir'den başlatılması konuya olan hassasiyetimizi göstermektedir" dedi.
İzmir'deki kursların 20 Mart'ta başladığını belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanvekili ve İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Durmuş, açıklamasına şöyle devam etti: "İzmirli fırıncılar bu konuda da Türkiye'ye öncülük etmişlerdir. İzmir'deki kursları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün hizmet binasında, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda, Ticaret Odası ve EBSO Toplantı Salonu'nda, Bergama ve Torbalı ilçelerinde düzenledik. Kurslara hangi meslek kuruluşuna kayıtlı olursa olsun tüm fırınlardaki elemanların katılması, eğitimde devamlılığı ve verimliliği artırdı. Şoför, hamurkar ve tezgah sorumlusu gibi fırın personeline verilen kurslara çevre ilçelerdeki fırınlarda çalışan elemanlar da katıldı. Kursların diğer illerden önce İzmir'de başlaması bizim tüketicilere saygımızın ve toplum sağlığına duyarlılığımızın bir göstergesi olmuştur."
Eğitim çalışmalarını yeni yılda da süreceklerini belirten Durmuş, şunları söyledi: "Mesleki bilgilendirme ve hijyen eğitimi kurslarımız, 2013 yılında da hızlanarak sürecek. Kurslara katılmak isteyenler odaya müracaat edebilir ya da 250 10 24 numaralı oda telefonundan ayrıntılı bilgi alabilir. Eğitim yaşamın her anında bize lazım olan bilgileri kazanmamızı sağlar. Öğrenmenin yaşı yoktur. Bu kurslara katılan 40 yıllık fırıncılar bile yeni bilgiler edindiklerini belirtiyor, gelip teşekkür ediyor. Eğitimlerimiz 2013 yılında da aynı şevkle, inançla ve azimle sürdürülecek. İzmirliler, kayıtlı işyerlerinden olmak kaydıyla kentimizin her yanından gönül rahatlığıyla ekmek ve ekmek ürünlerini alabilirler. İzmir kalitesiyle, hijyenliğiyle, lezzetiyle Türkiye'deki en iddialı ekmeği üretmektedir. Bu konuda verilen eğitimlerin olumlu sonuçlarını gördüğümüz için iddia ile konuşuyoruz. İzmir'deki yerel yönetim, oda, fırıncı ve tüketici arasındaki doğru ve sağlıklı diyalog bundan sonra da devam edecek."
(OA-ERG-Y)

31.12.2012 13:20:49 TSI

Editör: Wan Haber