KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, 2009 yılındaki kanun değişikliği ile tüm işletmelerin hedef kitlesi olarak belirlendiğini kaydederek, "1998'den beri girişimciliği destekliyoruz ama o yıllarda başlatılan girişimcilik faaliyetlerine bakıldığında 2010'a kadar 12 bin girişimci bizden hizmet aldı" dedi.
Çalışma ve İş Kur Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ile Çay Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin sertifika töreni Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 96 kişinin sertifika almaya hak kazandığı törene katılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yrd. Hüseyin Tüysüz yaptığı konuşmada KOSGEP'in geçmişten günümüze yürüttüğü çalışmalar ve girişimciliği verdiği destekler hakkında bilgiler verdi. 2010 yılında KOSGEB'de ciddi bir değişiklik yapıldığını, sonrasında ise kobilere, işletmelere ve girişimcilere bu değişimi iyi algılamaları konusunda çeşitli temaslarda bulunarak bu değişimi fırsata dönüştürmelerini anlattıklarını kaydetti. KOSGEB olarak değişimi Türkiye'nin çevre ülkelerinde ve dünyada yaşanan gelişmeleri doğru okuduklarını da anlatan Tüysüz, şöyle konuştu:
"2.5 yıllık süre içerisinde değişimin sonucunda ortaya koyduğumuz araçlar metodular yöntemler sahada kabul gördü. Hem girişimcilik hem ARGE hem inovasyon konusunda işbirliği güç birliği konusunda attığımız adımlar kabul gördü. Bugün gelinen noktada bunların meyvelerini almaya başladık."

71 İLE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ AÇTIK
Tüysüz, törendeki konuşmasına şöyle sürdürdü:
"Gerçekten 2009 yılına kadar KOSGEB imalat sanayi işletmelerine destek veren bir kuruluştu. Sadece sanayi değil, 2009 yılındaki kanun değişikliği ile tüm işletmeleri hedef kitlemiz olarak belirledik ve bütün işletmelere birtakım önceliklendirmeyle destek vermeye çalışıyoruz. Meclisteki Kanun değişikliği ile KOSGEB'in hedef kitlesine ulaşmasında yeterli olmadığını biliyoruz. O dönem bu kanun değişikliği sonrasında KOSGEB 33 ilde vardı. Afyonkarahisar'a başka şehirden hizmet veriyorduk. Bu illerden o illere gidip de işletmelerimizin hizmet alması mümkün değildi. Tüm illerde hedef kitlemize yüz yüze hizmet sunmanın onların derdi ile dertlenmenin yollarını arayalım derken tüm ülkede müdürlük açma çalışmalarımızı hemen hem tamamlandık. 10 ilimiz kaldı. 71 ile müdürlüğümüzü açtık. Afyonkarahisar'da bina konusunda bazı sıkıntılar yaşadık. Bunlar aşıldı. Biz Afyonkarahisar'ın hizmetindeyiz. Sadece müdürlükler açmadık, yeni destek programları geliştirdik. Girişimcilik konusunda ciddi bir seferberlik başladı. 1998'den beri girişimciliği destekliyoruz ama o yıllarda başlatılan girişimcilik faaliyetlerine bakıldığında 2010'a kadar 12 bin girişimci bizden hizmet almış. Bir yerde yanlış yaptığımızı anladık. KOSGEB olarak bir organizasyon yapmamız gerektiğinden harekele 12 senede 12 bin kişiye ulaşmıştık, 2.5 senede yaklaşık 120 bin kişiye ulaştık. Girişimcilik eğitimine katılanlara, işini kurmadan önce iş kurmanın ne demek olduğunu iş planı yapılabilirliği gibi birçok kavramı bir defa alalım denize girmeden yüzmeyi öğrenelim ki karşıya geçebilelim."

KATILIMCILAR SERTİFİKALARINI PROTOKOL ÜYELERİNDEN ALDI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, AKÜ yönetimi olarak 2013 yılında girişimciliğin ve iş gücünün desteklenmesi adına kurumlarla ortak çalışmalar olacağını kaydederek, TEKNO PARK'ın kurulması içinde projede sona yaklaşıldığını söyledi.
Konuşmaların ardından girişimciler sertifikalarını protokol üyelerinin elinden alırken, törene ayrıca Afyonkarahisar Valisi Ali Şanlıer ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'da katıldı.
(GC-YHY-Y)

07.02.2013 18:08:02 TSI

Editör: Wan Haber