Ankara'da 200 metrelik uçurumdan düşen bir kişi, polis ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Düştüğü yeri tarif edemeyen kişi, ekiplerin 3 saatlik arama çalışmasının ardından bulundu.
Olay, Keçiren, Yeşilöz Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, isminin Levent Bilber olduğu öğrenilen bir kişi, 200 metrelik uçurumdan düştü. Bilber, bir ağaca çarparak durabildi. Bilber, sesini kimseye duyuramayınca 112 Acil ekiplerini aradı. Düşmenin etkisiyle bulunduğu yeri tarif edemeyen Bilber'i, Hasköy tarafında olduğunu ancak nokta olarak yerini bilmediği söyledi. Bölgeye sevk edilen sağlık ve polis ekipleri arama çalışması başlattı. 112 Komuta Kontrol Merkezi, Bilber ile telefon irtibatını bir an bile kesmedi. Bilber, bölgeye sevk edilen ambulansın siren sesini duyduğunu belirtmesi üzerine arama çalışmaları Yeşilöz Mahallesi civarında yoğunlaştırıldı. Dik yamaçların kenarlarına bakan polis ve sağlık ekipleri el fenerleriyle Bilber'in düştüğü yeri bulabilmek için uzun süre gayret sarf etti.
Ambulansın siren sesine uyanan mahalle sakinleri de Bilber'i bulmak için ekiplere yardım etti. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışmasının ardından Bilber, yaralı ve yarı baygın halde ağaçların yer aldığı boş bir alanda bulundu. Sağlık ekipleri, yaralıyla konuşarak durumunun nasıl olduğunu öğrenmeye çalıştı. Yerde yüz üstü yatan yaralının, yanında duran telefonunu tutmaya çalışması ise dikkat çekti. Yaralı, polis ve sağlık ekipleri ile vatandaşların yardımıyla ambulansa taşındı.
Yaralı, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bilber'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(OSM-Y)

25.01.2013 07:12:03 TSI

Editör: Wan Haber