Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, dün akşam İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaparak KESK Davası'nda iddianamenin 200 gün geçmesine karşın hazırlanmamasını protesto etti.

Aralarında yöneticilerin de bulunduğu 28 KESK üyesi 25 Haziran 2012 tarihinde "KCK Operasyonu" adı altında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. KCK operasyonu kapsamında KESK ve bağlı olduğu sendikalara yapılan baskında KESK Genel Başkanı Lami Özgen dahil 65 kişi gözaltına alınmıştı.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Turgut'un okuduğu açıklamada tutuklananların henüz niçin tutuklandıklarını bilmedikleri ve iddianamelerin 200 gündür hazırlanmadığına dikkat çekildi. Turgut asıl suçluların "hukuk, adalet ve insan hakları nezdinde, sendikal haklar kapsamında yaptılan faaliyetleri sorgulayanlar" olduğunu söyledi.

Toplanan yaklaşık 100 kişilik grubun "İçeride, dışarıda hücreleri parçala" sloganını attığı açıklama şu ifadelerle son buldu: "KESK olarak bu tür baskıları kararlılıkla aşacağımızı, her türlü baskıcı, otoriter uygulamalara örgütlü gücümüzle karşı duracağımızı bilin!".

Editör: Wan Haber