Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan 20 aile, Diyarbakır'a göç etti. Kent merkezinin çıkışında bulanan boş arazide çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mülteciler, yardımlarla hayatlarını sürdürüyor.
Suriye'dek iç savaş nedeniyle Halep şehrinden kaçıp Diyarbakır'a sığınan yaklaşık 100 mülteci, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Derme çadırlarda kalan Suriyelilere, Diyarbakır'daki kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve hayırsever vatandaşlar yardım elini uzattı. Beşşar Esed'in zulmünden kaçıp, Diyarbakır'a geldiklerini ifade eden mülteciler, sınır bölgelerinde kurulan çadır kentlerde kalmak istemedikleri için Diyarbakır'ı tercih ettiklerini dile getirdi.
Halep şehrinde yaşanan çatışmalarda bir çok yakınını kaybeden Suriyeli mülteciler, tek isteklerinin ülkelerinde devam eden savaşın son bulması olduğunu dile getirdi. Kendilerinin de Kürt olduğunu anlatan mülteciler, Diyarbakır'da huzurlu olduklarını ifade etti. Tek sorunlarının polis ekiplerinin çadırlarını toplamak istemesi olduğunu belirten Suriyeliler, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. Polisin kendilerini Diyarbakır'dan çıkarması durumunda Suriye'ye gideceklerini belirten mülteciler, bu durumdan büyük kaygı duyduklarını söyledi.
20 günden bu yana kurdukları çadırlarda zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren mülteciler, olumsuz hava koşulları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.
(ÜN-AKK-OK-Y)

09.01.2013 10:51:14 TSI

Editör: Wan Haber