Ordu'nun Çambaşı Yaylası'nda 20 metre yüksekliğinde kar kürtükleri görenleri şaşırtıyor.
Ordu genelinde bir hafta etkisini sürdüren kar ve tipi yerini güneşli havaya bırakınca doğaseverler karayolunda tipiyle ilk kez oluşan 20 metre yüksekliğindeki kar kürtükleriyle günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi.
Kar kürtüklerinin yüksekliğinin şaşırtıcı olduğunu belirten Mustafa Çaltepe, "Çobanlık yaptığım yıllarda bu yoldan sürekli geldim, gittim. Fakat böyle bir manzarayla hiç karşılaşmadım. Esen rüzgârla tepelerin üzerindeki karları yollara yığmış, müthiş bir manzara" dedi.
Kar yağışının durmasıyla birlikte Çambaşı Kayak Merkezinde hummalı bir çalışma başladı. Snovtrak ile kar ezilerek pist kayakçılar için hazırlanıyor. Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaylası'na ulaşımı sağlayan karayolu üzerinde 20 metre yüksekliğinde kar kürtüklerinin oluştuğunu söyledi.
Beldede son bir haftadır karla mücadele yapıldığını belirten Başkan Kaya, "Aşırı kar ve tipi nedeniyle vatandaşlarımızın tehlikeli bir ortamda seyahat etmemeleri için karla mücadele tedbirler alınarak yapıldı. Bu tedbirlerden dolayı karla mücadelemiz biraz uzun sürdü. Fakat sonuç olarak vatandaşlarımız kayak merkezine rahatlıkla gelebilirler" diye konuştu.
(MB-SLH-Y)

15.01.2013 10:30:49 TSI

Editör: Wan Haber