İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, öğrencilerin karnelerindeki notların sadece öğrencinin değil aynı zamanda anne-babanın, öğretmenin, okul müdürünün ve tüm eğitim yöneticilerinin notları olduğunu söyledi.
Eğitimde 2. dönemin 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak olması dolayısıyla açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Hepimiz başarı olduğunda nasıl gururlanıyor ve mutlu oluyorsak, ortada bir başarısızlık durumu da varsa şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Bizler başta olmak üzere eğitim teşkilatındaki tüm arkadaşlarım bu durumu sorgulamalı ve başarıyı bir önceki yıla göre nasıl artırabilirim sorusunun cevabını bulup gereğini yapmalı. Tatil döneminde öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte eğitimdeki diğer unsurlar enerjilerini yeniden toparladılar. Başlayacak olan 2. yarıyılın daha verimli geçmesi için iyi bir tatil çok önemli idi. Artık ara tatilin sonuna doğru yaklaştık. Anne-babalar evlatlarının ve kendilerinin 1. dönemini her açıdan gözden geçirmek üzere çocukları ile birlikte demokratik bir aile toplantısı yapsınlar. Bu toplantıda tüm bireyler hem aile içindeki, hem de çocuğun okul hayatındaki problemleri tartışsınlar. Yeni döneme aile bireylerinin sorunları tartışıp, çözüm yolu bulmaları ümit ediyorum ki öğrencilerimizin başarısını ilk döneme göre daha da artıracaktır.

EĞİTİMLİ VE "BİLİNÇLİ" AİLE OLMAK
Velilerin evlatlarının gelişiminde çok büyük rolünün olduğunun önemine değinen Dr. Cora, "Ailenin eğitim seviyesinin yüksek olması önemli ancak bilinçli olması daha da önemli. Çocuklarımız öğrenmeyi model olarak gerçekleştirmekteler. Ev ortamında ebeveynde gördükleri davranışları okul ortamında aynen sergiliyorlar. Örneğin anne-baba evde birbirine nasıl hitap ediyorsa çocukta okulda ve çevrede öyle hitap ediyor. Bu hitap yanlış olsa bile çocuk bunu evde kafasına kodladığı için fark etmiyor. Bu nedenle ebeveynler davranışlarına çok dikkat etmeli. Çocuklarını hayata hazırlarken kendilerini de yenileme gayreti içinde olmalı. Zamanın bilim ve teknolojisinin sunduğu imkanlara sahip olduğu kadar, kendi kültür ve medeniyetimizin zenginliklerine de vakıf olan evlatlar yetiştirmek esas olmalıdır" diye konuştu.

İNTERNET VE TV'YE DİKKAT
Öğrenci, aile, öğretmen, idareci ve eğitim-öğretimde yer alan herkesin TV izleme ve internet kullanmalarını çok önemsediğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Kendini yenileme, ders çalışma, kitap okuma, oyun oynama, internet-TV, sosyal hayat çalışmaları gibi hayatımızın bir parçası olan bu olgularda hepimiz planlı hareket etmeliyiz. İnternet ve TV'de kesinlikle bilinçli davranmalı, nefsimize yenik düşmemek için çaba sarf etmeliyiz. Ailelere güvenli internet paketi kullanmalarını tavsiye ediyorum. Tüm eğitimciler, aileler, çocuklar ve gençler televizyonda neyi izleyeceklerini iyi seçmeli ve zaman sınırı koymalı. Boşa vakit geçirmek en kolay ve kısa vadeli mutluluk getiren bir davranıştır. Hayatı önümüze çıkan tüm olumsuzluklara rağmen programlı ve uzun vadeli plan yaparak yaşamak ise doğru olandır. Sözlerimin sonunda 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak 2. yarıyılın öğrencilerimize, tüm eğitim çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

07.02.2013 13:28:53 TSI

Editör: Wan Haber