Uğur Tunçdemir - WanHaber.com


Bajar Kahvaltı Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Van Gölü Film Festivali Yönetim Kurulu üyeleri festival hakkında bir basın açıklaması yaptı. Festival hakkında açıklamalarda bulunan Van Gölü Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Bager Oğuz Oktay İlk festivalin tüm olumsuzluklara rağmen başarılı geçtiğini ifade ederek, “Bugün burada olmamız bunun en büyük göstergesidir. Maddi ve manevi açıdan tüm olumsuzluklara rağmen biz ilk festivalimizi kendi bütçemizle karşıladık. Fakat tüm o olumsuzluklara rağmen başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü ikincisini düzenleyeceğimiz festivalde yer almak için Türkiye’den ve Türkiye dışından festivalimizde yer almak isteyen birçok kişi oldu. Bu da birinci festivalimizin başarılı olduğunun kanıtıdır” dedi.

Festival 'Zare' Filmiyle start alacak

1 Eylül tarihinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde açılışı yapılacak olan festivalin ‘Zare’ adlı bir Kürt filmi ile start alacağını belirten Oktay, bu filmin yalnız Diyarbakır ve İstanbul'da izlendiğini belirterek,  “Barış temalı olan festivalimizde yaklaşık 50 film gösterime sunulacak. Filmlerimiz aynı anda hem açık alanda hem de bir sinema salonunda gösterime sunulacak. Bunun yanında birçok konserimiz olacak. Bir hafta sürecek olan festivalimizin ödül töreni ise 7 Eylül tarihinde yapılacaktır” dedi.

Kadir İnanır ve Reis Çelik Van'a Gelecek

Birçok ünlünün jüri ve konuk sanatçı olarak festivalde yer alacağını dile getiren Oktay, “Belgesel ve sinema olarak iki kategoride gösterime sunulacak olan filmlerin değerlendirilmesinde Vecdi Sayar jüri başkanı olarak yer alacak. Bunun yanında yine belgesel dalında jüri üyelerimiz Sabite Kaya, Özlem Sarıyıldız ve Fatin Kanat’tan oluşacak. Sinema dalında Ali Sürmeli, Aydın Bağaydı ve Serap Aksoy’un jüri olarak yer alacağı festivalin onur konukları ise yönetmen Reis Çelik ve Kadir İnanır olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tek Hedef 50. Film Festivalini dahi Van'da düzenlemek

Bu yıl daha geniş bir katılımla gerçekleşecek olan 2. Van Gölü Film Festivali’ne birçok kurum ve kuruluşun destek verdiğini belirten Oktay, “Amacımız burada 50. Van Gölü Film Festivali’ni düzenlemektir" dedi. Koordinatör Meltem Babaoğlu ise, festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiklerini söyledi.

Van halkının sanata fazla ilgi göstermediğine dikkat çeken Van Gölü Film Festivali Resim Çalıştayı Ali Akdemir, “Van’da şu ana kadar yetişen birçok sanatçı, ressam, heykeltıraş ve müzisyen var. Ama maalesef Van halkının bunlara bakış açısı pek hoş değil. Van’da yetişen bütün sanatçılar ildeki hiçbir kurumdan destek görmüyor” dedi.

Düzenlenen toplantı basın mensuplarıyla çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Wan Haber