Festivalin ikinci gününde Kitapçı Kız Cafe, Ressam Ali Akdemir ve Petonya Peyzaj tarafından organize edilen akşam yemeğinde bir araya gelen sanatçılar, şarkı söyleyerek halay çektiler. Festival için dışarıdan gelen misafirleri ağırlamak ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yemeğin düzenlendiğini belirten Kitapçı Kız Cafe sahibi Ruşen Aksu, bölgenin çok önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Festivale olan ilginin güzel olduğunu ifade eden Aksu, “Van’da bu tür sanat gösterimlerinin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Festivalin hedefine ulaşacağını düşünüyorum” dedi.


Yemekte dışarıdan gelen tüm misafirlere karanfil dağıttıklarını dile getiren Aksu, “Karanfil barışın simgesidir. Biz artık bu coğrafyada barış olmasını istiyoruz. Bu nedenle barışı temsilen misafirlerimize karanfil dağıtıyoruz” diye konuştu.


Ressam Ali Akdemir de, Van’a gelen ressam ve sanatçılarla bir araya geldiklerini belirterek, “Onları ağırlamaktan son derece onur duyuyoruz. Ben festivalin beklenen ilgiyi göreceğine inanıyorum. Zaten festival kapsamında yapacağımız çalıştayımızın amacı da bu yönde olacaktır” dedi.


Sanat Sokağı’nda canlı performansın sergileneceğini ifade eden Akdemir, “Halkın ilgi göstereceğini umuyorum. Dilerim ressamlarımızın da katılımlarıyla yapılacak olan bu canlı performansın Van’a, sanatın sevdirilmesi yönünde önemli bir adım olacaktır “ şeklinde konuştu.


Festivale katkı sunmak için Kırgızistan’dan gelen Ressam Yıldız Oruzbaeva ise, daha önce Türkiye’nin birçok ilini gezdiğini ve ilk defa Van’a gelme fırsatı bulduğunu belirterek, ilin güzelliklerine hayran kaldığını söyledi. Festivale katılarak kendi kültürlerini Van’a tanıtmak istediklerini ifade eden Oruzbaeva, “Ressam olan eşimle birlikte geldik. Burada yanımızda getirdiğimiz tablolarımızı sergileyeceğiz. Festival için düzenlenen organizasyon çok güzel. Van halkı çok iyi ve misafirperverdir. Gittiğimiz zaman burada gördüklerimizi yakın dostlarımıza, akrabalarımıza anlatacağız. İnşallah onlarda buralara gelirler. Ben buraya gelmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yemek programı, sanatçı Dilber Doski’nin verdiği mini bir konserle sona erdi.

Editör: Wan Haber