Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, YÖK'ün internet sitesine yapılan siber saldırıya ilişkin, "Saldırı, kullanılan güvenlik sisteminin zafiyetinin olduğunu gösteriyor" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'nın açılış toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Siber saldırılara ilişkin açıklamada bulunan Yıldırım, saldırının her zaman olacağını, sanal alemde saldırıyı takip etmenin kolay olmadığını belirtti. YÖK'ün internet sitesine yapılan siber saldırının hatırlatılması üzerine Yıldırım, bu saldırının web sitesi üzerinden yapılan siber saldırı olduğunu dile getirdi. "Saldırı, kullanılan güvenlik sisteminin zafiyetinin olduğunu gösteriyor" diyen Yıldırım, "Buna göre gerekli tedbirler alınacak. Sisteme, bilgilere erişme yetkisi olan kişilerin şifreleri kullanılarak yapılan bir saldırı. Bu sistemin kendi içindeki bir zafiyeti ifade ediyor. Buna karşı da kurumun gerekli tedbirleri alması gerekiyor" dedi.
Siber güvenlik tatbikatının güvenlik konusuyla ilgili olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, sonuçların belirlendikten sonra tedbirlerin alınacağını, ilgili kurumların uyarılacağını, bir dahaki tatbikata çok daha donanımlı olarak hazırlanmalarının sağlanacağını söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, "YÖK bu tatbikata katılmayan kurumlardan bir tanesi. 3 gün önce böyle önemli bir saldırıyla karşı karşıya kaldı" şeklinde konuştu.
(PS-CC-Y)

10.01.2013 13:55:39 TSI

Editör: Wan Haber