Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde yapılan 'Miss California' Güzellik Yarışması için Deniz Aşkın ve Tülin Gürer isimli iki Türk kızı jüri karşısına çıktı. Yarışmada Miss California olarak San Diego'yu temsil eden Mabelynn Capeluj seçilirken Türk kızları dereceye giremedi.
Dün ön elemelerin yapıldığı yarışmada Türk güzeller ilk yirmiye kalmak için mücadele verdi. Yarışmaya katılan Türk kızlarından Deniz Aşkın (24) Pleasanton kentinde yaşarken Tülin Gürer (25) ise Woodland'da yaşıyor.
Hedefleri arasında mezun olduğu psikoloji bölümüyle ilgili çocuklar üzerine çalışmalar yapmak olduğunu belirten Deniz Aşkın elemelerin yapıldığı Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, "Okuldan mezun olmadan 200 kızın yer aldığı böyle bir yarışmada yer almanın mükemmel bir şey olacağını düşündüm. İnsanları tanımayı, onlarla vakit geçirmeyi çok severim bu yüzden yarışmaya katıldım. İnşallah yarışmada ilk 20 arasında yer alarak Miss California birincisi olmak istiyorum" demişti.
Türk güzel Tülin Gürer de bir Türk kızı olarak yarışmada yer almanın çok güzel olduğunu söyleyerek atmosfere hayran kaldığını belirtmişti. Deniz Aşkın'ın yakın arkadaşı olan ve Silikon Vadisi'ni temsilen yarışmaya katılan Erika Robertson ise Türk kızlarının çok güzel olduğunu söyledi.
San Diego'dan yarışmaya katılan Mabelynn Capeluj birinci olarak Miss Califronia seçilirken, Beverly Hills'den katılan Olivia Jordan ikinci ve Paradise Cove'dan katılan Brie Gabrielle üçüncü oldu.
(TC-ES-D)

14.01.2013 11:43:34 TSI

Editör: Wan Haber