Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), Berlin Alice Salomon Yüksekokulu (ASH) ile 2-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında Antalya'da 'Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu'nun ikincisini düzenliyor.
Forumda tartışma panelleri ve sunumlar çerçevesinde Almanya ve Türkiye arasındaki bilimsel işbirliğinin güncel konuları ele alınacak.
Üç gün sürecek forum, konuşmacı, uzman ve halen yürütülmekte olan projelerde görev alan akademisyen ve diğer araştırmacılarla işbirliği görüşmeleri ve Türk-Alman kültür programları ile tamamlanacak.
Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu'na her iki ülkeden önemli akademik kuruluş temsilcilerinin katılmasının beklendiği kaydedildi.
Programın birlikte düzenlenmesi ve işbirliği için Alman Dış Akademik Değişim Servisi (DAAD), Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF), Friedrich Ebert Vakfı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İzmir Başkonsolosluğu, Türkiye Bilim Teknoloji ve Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) ile birlikte Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelerin yürütüldüğü ifade edildi.
AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen ve ASH Rektörü Prof. Dr. Theda Borde, Almanya ve Türkiye'de ortak çalışmalar yapan veya yapmayı planlayan araştırma kuruluşları, akademisyenler ve ilgi duyan ortak proje çalışanlarının forumda ele alınmasını istedikleri güncel işbirliği konuları tartışmak üzere öneride bulunmaya çağırdı.
Türk-Alman İşbirliği Forumu'nda sunulan bildiriler ve sonuçların programdan sonra yayınlanacağını bildiren Doç.Dr. Esen, forum ve planlanan yayın için Türkçe ve Almanca bildirileri önerilerinin şimdiden iletilebileceğini söyledi.
2-4 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilmesi planlanan forum, 4 Mayıs'ta network görüşmelerinin de yapılabileceği kültürel etkinliklerle son bulacaktır.
(SK-Y)

31.01.2013 11:02:20 TSI

Editör: Wan Haber