Edirne merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı.

Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya'da, ''Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "terör örgütüne üye olmak'', ''dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlamalarıyla gözaltına alınan 45 zanlıdan 19'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında iş adamı, emekli asker ve öğretmenlerin de bulunduğu zanlılar, Edirne Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesine götürüldü. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 10 kişi serbest bırakıldı.

"Terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlarından mahkemeye sevk edilen 9 kişiden H.İ.K ve N.E tutuklandı, 7 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Edirne Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan 15 zanlı da sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesine getirildi. Zanlıların savcılıktaki işlemleri devam ediyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, iki gün önce 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 45 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 8'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Editör: Wan Haber