Hatay'da, pide çaldığı iddia edilen 2 Suriyeli çocuğun feci şekilde dövüldüğü anlar basına yansımış, o görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Hatay Valiliği, pide çalarken yakaladıkları Suriyeli çocukları sopa ile döven M.T ve V.Z. isimli 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

1 Nisan tarihinde Hatay’da yaşandığı belirtilen olayda, Suriyeli olduğu öne sürülen 2 çocuk, iddiaya göre, bir marketin önünde pideleri çalarken 2 kişi koşarak geliyor. Bu kişiler, ellerinde sopalarla köşeye sıkıştırdıkları çocukları feci şekilde dövüyor, ardından da ambulans gelene kadar başlarında bekliyor.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayın görüntüleri, sosyal medyada büyük tepki toplarken, resmi makamlarca henüz kendilerine ulaşan bir şikayetin olmadığı belirtilmiş, polis ve jandarma, görüntülerin çekildiği yerin belirlenmesi için araştırma başlatmıştı.

Gözaltına alındılar

Hatay Valiliği, görüntülerde dolaptan pide alan 2 Suriyeli çocukları sopa ile döven M.T ve V.Z. isimli iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Resmi internet sitesinde yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği, Suriyeli 2 çocuğun ekmek çaldıkları iddiasıyla iş yeri sahipleri tarafından darp edilmesine ilişkin görüntülerle ilgili olarak yapılan inceleme sonucu 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Söz konusu olayın 01 Nisan 2016 Cuma günü saat 05.30 sıralarında merkez Antakya ilçesi Kanatlı mahallesi Yavuz Sultan Selim caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin önünde meydana geldiğinin anlatıldığı açıklamada, “İlimizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriye uyruklu F.A. (16) ve M.B.(16) olay günü bahse konu iş yerinden izinsiz ekmek aldıkları esnada iş yeri sahibi M.T. ve yanında çalışan V.Z. tarafından darp edilmişlerdir. Olay yerine intikal eden polis ve 112 Acil ekipleri tarafından çocuklar hastaneye sevk edilmiş, Antakya Devlet Hastanesi’nde ayaktan tedavileri yapılarak aynı gün taburcu edilmişlerdir. Çocukları darp eden iki şahıs gözaltına alınmış olup, şahıslar hakkında ‘Kasten Yaralama’ suçundan başlatılan adli süreç devam etmektedir” denildi. (DHA)

Editör: Wan Haber