Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği iş birliğiyle "Her Bağış Yeni Bir Hayat" sloganıyla 2. kez organ bağışı kampanyası başlatarak 2 günde 50 kişiden organ bağışı aldı.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Poliklinik girişinde stant açan Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü, organ bağışının önemine dikkat çekmek ve duyarlı hale getirmek için personelleri ve vatandaşları bilgilendirdi. Bu bağlamda açılan stantta 2 günde 50 kişi organ bağışladı.
Son günlerde OMÜ'de artış gösteren organ nakli operasyonlarından sonra organ bağışı ve nakli konusunda vatandaşları duyarlı hale getirmeyi hedefleyen Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü üyeleri, Türkiye'de organ bağışı ihtiyacının hızla büyüdüğünü ve bu büyümeyi insanları duyarlı ve bilinçli hale getirerek, organ bağışına yönelmelerini sağlamak için çalışmaları sürdürdüklerini söylediler.

BAŞHEKİM PROF. DR. SELÇUK DA ORGANLARINI BAĞIŞLADI
Konu hakkında açıklamalarda bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Levent Ceylan, "Üniversitemizde açtığımız stant büyük ilgi gördü ve 2 gün içerisinde 50 duyarlı vatandaşımız organlarını bağışladı. Bu bağışlar arasında OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk hocamız da duyarlılığını göstererek organlarını bağışladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Levent Ceylan şöyle devam etti: "Canlı vericiden sağlanan organlarla gerçekleştirilen nakiller, kadavradan sağlanan organlardan gerçekleştirilen nakillerden çok daha fazladır. Bunun için hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde meydana gelen beyin ölümlerinin zamanında tespit edilmesi önemlidir. Ardından ailenin organ bağışı yapması, en sonunda ise bağışlanan organların uygun alıcılar ile buluşturulması süreci gelir. Unutulmamalıdır ki, bir gün bizim veya bir yakınımızın da organ nakline ihtiyacı olabilir. Bunun için bilinçli ve duyarlı olmak gerekiyor. İnsanları organ bağışına sevk etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
(HAK-SLH-Y)

18.01.2013 11:51:22 TSI

Editör: Wan Haber