Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki kentsel dönüşüm projesinde çalışan 500 işçi, 2 günde 21 dairenin kaba inşaatını tamamlıyor.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kentsel dönüşüm ve yenileme çalışması hususunda' yerel yönetimlere verdiği kesin talimatın gereğini yerine getirdiklerini belirterek, "Halkımızın sosyal donatıları bulunan, ferah, planlı ve elbette ki depreme dayanıklı konutlarda yaşaması için çalışıyoruz" dedi.
Üç yıl süren fizibilite ve teknik hazırlıkların ardından 3 Ekim'de temeli atılan Seyhan Kıyıkent Evleri'nin Birinci Etap Birinci Kısım kapsamındaki bin 398 konutun inşasının hızla sürdüğünü söyleyen Öztürk, "Şantiyemizde iki günde ortalama 21 dairenin kaba inşaatı tamamlanıyor. Ardından kaba inşaatı tamamlanan dairelerde teknik ve sıhhi tesisat çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında şantiye alanımızda günde ortalama 500 işçi görev yapıyor" diye konuştu.
Seyhan Belediyesi'nin 'Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm ve Yenileme' çalışması Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde yürütülüyor.
3 Ekim 2012'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla temeli atılan bin 398 konutun bir yıl içinde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
(ADN-Y)

16.01.2013 11:25:33 TSI

Editör: Wan Haber