AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında girdiği bir iş yerinde antika yüzlerce fotoğraf makinesini görünce şaşkınlığını gizleyemeyerek, Sakarya'da dünya çapında bir Fotoğraf Makinesi Müzesi açılmasını gündeme getirdi.
AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı Çark Caddesi ve İtfaiye Caddesi üzerinde gerçekleştirmiş olduğu esnaf ziyaretleri esnasında girdiği bir iş yerinde gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Milletvekili Çelik iş yeri sahibine, birçoğu antika özelliği olan fotoğraf makinelerini müzede sergilemesinin yeni nesil için büyük faydası olacağını belirtti. Vekil Çelik, işyerinde 2 bin 500 parça fotoğraf makinesi olduğunu öğrendiği zaman; "Bu fotoğraf makineleri ile Sakarya'da Dünya çapında bir fotoğraf makinesi Müzesi kurulabilir" dedi.
Vekil Çelik ayrıca işyerinde Sakarya'nın il olduğu tarihte çekilmiş bir fotoğrafı görünce Sakarya'nın nereden nereye geldiğini dikkatle inceledi.
İşyeri ve fotoğraf makinesi koleksiyonunun sahibi Baki Tamer Selçuk ise Türkiye'de çok nadiren bulunabilecek 2 bin 500 parça çok eski fotoğraf makinesi koleksiyonunu bir Milletvekiline gösterebilmekten çok mutlu olduğunu, bir esnaf olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selçuk şunları söyledi: "Koleksiyonumdaki en yaşlı fotoğraf makinem 1876 yılından kalma Fransız malıdır. İlk fotoğraf makinesinin 1830'lu yıllarda yapıldığını düşünürsek koleksiyonumuzun ne denli önemli ve nadir eserler ile dolu olduğu anlaşılmaktadır."
(SC-İÇ)

06.02.2013 13:13:49 TSI

Editör: Wan Haber