Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği tarafından bu yıl “Binbir renk için varız” şiarıyla Yaşar Kemal anısına Nuda Kültür ve Sanat Akademisi’nde düzenlenen 2. Axtamara Film Günleri “Hêvi” belgeselinin gösterimi ile sona erdi. Film günleri kapsamında kent merkezinde Nuda Kültür ve Sanat Akademisi, Rojin Kadın Yaşam Merkezi, Eğitim-Sen Toplantı Salonu, Berivan Kültür Merkezi’nin yanı sıra kentin 3 ayrı ilçesinde düzenlenen film günlerinde çok sayıda film izleyici ile buluştu. Çocuklarında unutulmadığı film günlerinde çocuklar için çok sayıda çizgi film gösterimi yapılırken, yine vizyona yeni giren filmler ilk kez izleyici ile buluştu.

Film günlerinin açılışı yönetmenliğini Veysi Altay’ın yaptığı Nûjîn filmi ve Anadolu Quartet konseri ile yapılırken, film açılışına binlerce yurttaş katıldı. Film günleri kapsamında çok sayıda film izleyici ile buluştu. Yine film günleri kapsamında çok sayıda söyleşi düzenlendi. Ayrıca Yaşar Kemal Edebiyat Atölyesi’nde 3 günlük atölye eğitimi düzenlendi. Film günleri kapsamında 11 uzun metraj, 11 belgesel ve 10 kısa film gösterimi yapıldı.

Film günlerinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Ertaş, kendi dili ve kimliğiyle kültürel, sanatsal üretimlerde bulunan yeni nesil sinemacılar için önemli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Editör: Wan Haber