Rıdvan CAN

 Van amatör futbol takımlarından 2. Amatör Kümede mücadele eden 1974 Vanspor Futbol Kulübü Futbol Okulu deneyimli antrenörler nezaretinde Van’ın futbol tutkunu çocuklarına eğitim veriyor.  Hedef Van’dan başarılı yeni yıldızlar yetiştirmek.

Teknik Direktör Turgay Karatekin’in sorumluluğunu yaptığı 1974 Vanspor Futbol Kulübü Futbol Okulu sayısız yetenekli futbolcuyu sıfırdan yetiştirip hem Vanspor’a hem de Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor. 7 antrenör tarafından hazırlanan program çerçevesinde miniklere haftanın belirli günlerinde eğitimler veriliyor.   

Van’ın çeşitli mahalle ve ilçelerinden gelen 10-11-12 yaşlarındaki çocukların 1974 Vanspor alt yapısında belirli standart ve kalitede eğitim almaları sağlanıyor. Çalışmalar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen İŞGEM spor tesislerinde sürdürülüyor.

MİNİKLER ÇOK HIRSLI
Deneyimli antrenörler gözetiminde çalışmalarını sürdüren 1974 Vanspor Kulübü altyapısında çalışan miniklerin çalışmalardaki hırsı göz dolduruyor.  Antrenörler 1974 Vanspor kulübü kurulduğu günden itibaren verilen eğitimlerin sonuçlarının alınmaya başlandığını, çocuklar arasında çok başarılı isimlerin çıkacağını söylediler.

HEDEF KALİTE FUTBOLCULAR YETİŞTİRMEK
 Çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan deneyimli teknik adam Turgay Karatekin, ‘Altyapımızdan yeni yetenekler ortaya çıkacak. Miniklerin futbola tutkusu ailelerin futbola ilgisi ve çocuklarını yalnız bırakmamaları kulübümüzü her geçen gün biraz daha öne çıkarıyor” dedi.  1974 Vanspor Kulübü olarak gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduklarını belirten, Karatekin, “1974 Vanspor’un geleceğini oluşturmaya çalışıyoruz futbol okulumuzun bünyesine 2002 ve 2004 doğumlu sporcuları alıyoruz.  Çalışmalarımız haftanın üç günü olmak üzere Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 09 -12 saatleri arasında yapılıyor”  diye konuştu.

ÇOCUKLARI GENİŞ ALANDA ÇALIŞTIRIYORUZ
Karatekin,  “Bizler gönüllü hocalar olarak geleceğin Vanspor’unu oluşturmaya ve yetenekli çocukları bulup onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızı özellikle geniş alanda yapıyoruz.  Bunun amacı çocukların akciğerlerinin gelişmesini sağlamaktır. Çocukları teknik kapasitenin dışında geniş alanda koşturarak ve geniş alanda, dar bölgelerde futbol oynatarak gelişmelerini kolaylaştırıyoruz. Çocukları halı sahalardan, beton alanlardan çıkararak İŞGEM spor tesislerinde doğru, geliştirici futbol eğitimi almalarını sağlıyoruz dedi.

HOCALARIMIZ GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR
Karatekin, “1974 Vanspor futbol okulunda Van futboluna emek vermiş,  Vanspor formasıyla başarılara, şampiyonluklara imza atmış antrenörler görev yapıyor.  Gönüllü antrenörlük yapan deneyimli hocalarımızdan Aydın Oyman, Can Polat, Bengin, İbrahim Koç ve İbrahim Çavuşoğlu 2002- 2004  arası doğumlu  çocuklara  futbol  eğitimi veriyorlar.  Her antrenör arkadaşımız  ayrı bir grup  çalıştırıyor.  Amacımız önce Van ve Türk futboluna iyi bir sporcu  birey yetiştirmektir. Burada sporcularımızın sadece iyi futbol oynamalarına değil, kişilik gelişimlerine, okul durumlarına, saygı ve sevgi çerçevesinde yürümesine çok dikkat ediyoruz.   Bu arada 1974 Vanspor Futbol okuluna desteklerini esirgemeyen İŞGEM  Spor Tesislerini bizlere sunan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aslan Sinir’e takıma servis konusunda yardımcı olan Edremit Kaymakamı Sayın Duran Eryılmaz ve futbol okulumuza malzeme konusunda desteklerini esirgemeyen  Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a teşekkür ediyoruz’’ dedi.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK
Van 2. Amatör Küme Grubunda şampiyonluk parolası ile sahaya çakacaklarını ifade eden Turgay Karatekin, “ Maçlar başladığında U-13, U-15- U-17- U-19 ve amatör takımları olarak yarışmacı gruplarımız var.  Bu sezon 2’ci Amatör Kümede şampiyonluğa oynuyoruz hedefimiz artık bundan sonra 1974 Vanspor’un her yıl bir üst lige çıkmasını sağlamaktır.  Bunun için Vanspor’a gönül veren taraftarlarımızın bu takıma sahip çıkarak kulübümüze üye olmalarını ve  destek olmalarını  bekliyoruz’’ dedi. 

Editör: Wan Haber