1074 Vanspor kulübü hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Amatör takımı 2. Amatör kümede mücadele etmeye başlayan 1974 Vanspor Kulübü ilk hedefini 1. Amatör küme olarak belirledi. 2.Amatör kümede ilk maçın da Özalpspor'u 3-0 yenerek moral bulan 1974 Vanspor,bu hafta sonu ise Muradiyespor'la karşılaşacak. Muradiyespor maçını kazanmasıyla birlikte, 1974 Vanspor kulübü, ilk hedefi olan 1. Amatör kümeye merhaba diyecek.


1.Amatör kümeye çıkmakla birlikte 2. Hedefi Bölgesel Amatör Lig olan 1974 Vanspor Kulübü, 6 takımla liglerde mücadele ediyor. Bu sezon U19 takımıyla iyi bir çıkış yakalayan kulüp, önümüzdeki sezon diğer kategorilerde de şampiyon olmayı hedefliyor. İşgem tesislerin tüm kategorilerde hazırlıklarını sürdüren 1974 Vanspor kulübüne katılım gün geçtikçe artıyor. Açmış olduğu futbol okuluyla da eğitim veren kulüp, geleceğe emin adımlarla yürüyor.


Sportif Direktörlüğünü, Turgay Karatekin'in yürüttüğü kulüp de, Aydın Oyman, Can Polat, İbrahim Çavuşoğlu, Bengin Çakay, hoca olarak görev yapıyor. Sportif Direktör Turgay Karatekin, gazetemize yaptığı açıklamada, yeni bir kulübüz. Arkadaşlarımızla birlikte hedeflediğimiz noktaya varmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2. Amatör kümede ilk maçımızı kazandık. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. 1. Amatör kümeye çıktıktan sonraki hedefimiz, Bölgesel Amatör Lig olacaktır. İnanıyorum bizim çıkışımızla birlikte ilin futbolu daha bir canlılık kazanacaktır dedi.
 

Özalpspor maçı öncesi kahvaltı kaptandan geldi
2. Amatör kümede bu sezon ilk maçını Özalpspor'la oynayan 1974 Vanspor kulübü, maç öncesinde İşgem tesislerinde toplandı. Takım kaptanı, Barış Meriç tarafın dan ısmarlanan kahvaltı , ve futbolcular arasındaki güzel diyalog görülmeye değerdi. 1974 Vanspor takım kaptanı, Barış Meriç, Özalpspor maçı öncesinde erken saate burada toplanmaya karar verdik. Takım kaptanı olarak da kahvaltı işi bana düştü. Hocalarımız ve takım arkadaşlarımızla maç öncesi kahvaltı etmek güzel oldu. Hedefimiz kesinlikle 1. Amatör küme diyen Sinan, iyi bir ekibiz, çıkacağımıza inanıyorum dedi. Güzel bir havada geçen kahvaltı dan sonra Özalpspor maçına giden 1974 Vanspor kulübü karşılaşmayı 3-0 kazanarak tesislerine geri döndü. Tesislerde bir süre dinlenen takım, daha sonra muradiyespor maçı hazırlık planı yapıldıktan sonra dağıldı. Önümüzdeki Pazar günü oynanacak olan, Muradiyespor maçı öncesinde kahvaltının kim tarafından getirileceği merak ediliyor.
 

2. Amatör küme maçlar
2.Amatör küme maçlarına bu sezon, 4 takım katılıyor. 1974 Vanspor, Edremitspor,Özalpspor ve Muradiyespor, 1.Amatör kümeye çıkma mücadelesi verecekler. İlk hafta maçlarında, 1974 Vanspor, Özalpspor'u 3-0 yenerken, Edremitspor ise Muradiyespor'u 5-0 yendi. Bu hafta sonu ise, 1974 Vanspor-Muradiyespor, Edremitspor-Özalpspor maçları var. 1974 Vanspor ve Edremitspor bu hafta da maçlarını kazandıklarında, 1. Amatör kümeye çıkan 2 takım olacak. Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber