Rıdvan CAN 

Vanspor’da uzun yıllar başarıyla top koşturan,  Vanspor’un 1’nci Lige çıkmasında futbolcu olarak büyük payı olan, B.Vanspor’da bir dönem teknik direktörlük görevinde bulunan, Turgay Karatekin ve Vanspor’da futbol oynamış 7 eski futbolcu güç birliği yaparak 1974 Van Edremit Tokispor Kulübü’nü kurdu. 1974 Van Edremit Tokispor, 2014-2015 futbol sezonunda U-13, U-14 ve U-16 liglerinde ve Van 2. Amatör kümede mücadele edecek.  
 

1974 Van Tokispor Kulübü için bir araya gelen Turgay Karatekin, Enver Azbay, Necip Balandı, Can Polat, Bengin Çakay, Aydın Oyman, Aydın Enterli, Halil İbrahim Koç, İbrahim Çavuşoğlu, Cumhur Yıldırım, Fuat Elaltunkaya, Faruk Akıllı, Murat Yıldırım ve Gültekin Fidan, atılan bu adımla Van'da futbol heyecanının yeniden başlayacağını, Vanspor ruhunun yeniden canlanacağını dile getirdiler.
 

Van’ın genç potansiyelinden kendilerine sahip çıkılması yönünde istekler aldıklarını belirten deneyimli Teknik adam Turgay Karatekin,  “Bizde arkadaşlarımızla spor kulübünün kurulmasıyla bunu başarabileceğimizi tespit ettik. Kuruluş ile ilgili resmi işlemlerimiz tamamladık. Kulübümüzün tescili yapıldı.  Mücadele edeceğimiz kategorilerde liglerin başlamasını bekliyoruz” dedi.
 

Teknik Direktör Turgay Karatekin, "Futbol potansiyeli yüksek olan kentiz. Ne yazık ki, bunu tam anlamıyla değerlendiremiyoruz. İlimizde en büyük eksikliğimiz eğitimli ve işini tam anlamıyla yapabilen antrenörlerin olmamasıdır.  Profesyonel futbolcu yetiştirmek çok zordur. Emek ister bilgi ister. Antrenörlerini futbolcu potansiyeli olan ilimizde öğrencilerim olan arkadaşlarımızla birlikte güç birliği yaptık.  Hiçbir kuruma bağlı olmadan, herkesin sahipleneceği ve herkesin uğruna elini taşın altına koyabileceği takımı kurduk”  dedi.
 

Desteklerle çok kısa bir sürede herkesin dilinden düşmeyeceği bir takım olacaklarını belirten Karatekin, “ Bu takım bizim takımımız denilecek. Yakın zamanda genel kurulumuzu yapacağız. Genel kurulda yönetim kurulu üyelerimizi oluşturacağız. O açıdan futbolu seven herkesi 1974 Van Tokispor Kulübü’ne üye ve destek olmaya davet ediyoruz. Sporcunun ve sporun dostu olan Gençlik Spor İl Müdürü, Aslan Sinir’e kuruluşumuzda göstermiş olduğu ilgi ve desteğe teşekkür ediyoruz" dedi.
 

Kuruluşunu tamamlayan 1974 Edremit Tokispor’da forma giymek isteyen yetenekli gençler arasında seçmeler de yapıldı. Seçmelerde lisanslı hiçbir futbolcu kabul edilmedi. Seçmeler sonun da 5 yaş grubunda 25 futbolcudan oluşan takımlar oluşturuldu. 125 genç yeteneğe, Amatör, U15,17,19 ve minikler kategorilerinde görev verildi. Seçilen 125 yetenekli genç İŞGEM semt sahasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Oyuncu sayısının önümüzdeki günlerde 150'ye çıkarılması planlanıyor.  Kulüple birlikte kurulan 1974 Vanspor Futbol Okulu da cumartesi pazar günleri Sevimli Halı sahada çalışmalarına başlandı.

Editör: Wan Haber